Live

Nouă școli din medii defavorizate din județul Constanța au primit echipamente IT complete: 1.197 elevi și 107 dascăli, beneficiari

Nouă școli din medii defavorizate din județul Constanța au primit echipamente IT complete: 1.197 elevi și 107 dascăli, beneficiari

Asociația Dăruiește Aripi și Rompetrol au donat 44 de sisteme IT complete, fiecare cuprinzând: unități centrale, monitoare, videoproiectoare, tastaturi, camere web, routere și switch-uri pentru nouă școli din medii defavorizate din județul Constanța.

Sistemele IT sunt deja folosite de dascăli în predarea orelor, atât pentru elevii prezenți la școală, cât și în predarea online pentru elevii care se află în izolare la domiciliu și carantină. Astfel, inițiativa noastră întregește colectivul clasei și oferă posibilitatea accesului neîngrădit la cursuri a tuturor elevilor, indiferent de limitările generate de regulile impuse de pandemie.

Totodată, achiziția acestor echipamente complete, instalate în toate sălile de clasă din cele nouă școli oferă profesorilor posibilitatea orelor exclusiv online cu elevii lor, în cele mai bune condiții tehnice.

Acestea sunt: Albești, Aliman, Biruința, Cotu Văii, Dunăreni, Ion Corvin, Movilița, Potârnichea și Vlahi.

Am realizat acest proiect în urma discuțiilor cu reprezentantii Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dar și în urma vizitelor pe teren, pentru a înțelege situația exactă cu care se confruntă aceste școli.

Cele nouă unități școlare au primit 44 de sisteme IT complete, fiecare cuprinzând: unități centrale, monitoare, videoproiectoare, tastaturi, camere web, routere și switch-uri. Pentru șase din aceste unități am asigurat și conectarea la internet cu dotările tehnice aferente.

Criza generată de pandemia COVID a adus la suprafață multe din sincopele din sistemul românesc de învățământ. Viitorul unei comunități este definit de educația și sănătatea din prezent, de aceea, accesul la școală în siguranță trebuie să devină o prioritate pentru toți”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

De mai mult de un an ne confruntăm cu o criză sanitară, cu multe resurse direcționate pentru gestionarea pandemiei. Educaţia de asemenea, o direcție strategică pentru dezvoltarea societății, este clar afectată, iar mulţi copii sunt bulversaţi de schimbări, de cursurile online, și cei din mediul rural resimt schimbările și mai mult pentru că nu au acces la tehnologie, la internet. Nu îi putem lăsa în urmă; ne dorim să oferim acces la educație de calitate pentru toți, în spiritul obiectivului de dezvoltare durabilă (#SDG4) al Națiunilor Unite” – Iskander Abdibaitov, Chief Officer Guvernanță Corporativă.

În 2020, tot cu sprijinul Rompetrol, școala din Moviliţa, jud. Constanţa, a fost conectată la internet şi dotată cu laptopuri şi retroproiectoare pentru a facilita cursurile online pentru 150 de copii înscrişi în învăţământul gimnazial.


Sursă foto: Asociația Dăruiește Aripi 

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale 2021: un singur 10 la Limba Română, 52 de elevi au luat 10 la Matematică

În perioada 29 -31 martie 2021, peste 4500 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a au susținut probele de simulare...

Vaccinarea profesorilor ar putea fi o condiție pentru a preda fizic în sala de clasă: este varianta luată în calcul de ministrul Educației

Vaccinarea iscă iar controverse. Profesorii sunt nemulțumiți și nu sunt de acord cu obligativitatea imunizării....

Domnul Prof. John van der Oost a susținut Cursul inaugural al Seriei de Cursuri ale Rețelei Universităților de la Marea Neagră pe tema „creșterii albastre”

La data de 8 aprilie 2021, s-a desfășurat Cursul susținut de domnul Prof. John Van der Oost, intitulat „Sisteme...

O nouă serie de simulări pentru elevii de clasa VIII-a: aceștia au susținut proba la Limba și literatura română

Elevii constănțeni au trecut din nou prin emoțiile simulărilor. Miercuri dimineață, școlarii de clasa a VIII-a...

Ministerul Educaţiei va propune extinderea programului de ore remediale pe parcursul întregului an şcolar 2021-2022

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că programul de recuperare a cursurilor pierdute în perioada de...

Cîmpeanu: „Colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că vaccinarea este un act voluntar, dar și de...

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep cursurile online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.Pentru...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233