Live

CONSTANŢA. Inspectoratul Şcolar va distribui 2.406 de laptopuri pentru elevi care provin din familii cu venituri mici, elevi romi sau alţi elevi discriminaţi

CONSTANŢA. Inspectoratul Şcolar va distribui 2.406 de laptopuri pentru elevi care provin din familii cu venituri mici, elevi romi sau alţi elevi discriminaţi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa începe distribuirea unui număr de 2406 de laptopuri pentru 46 de licee din judeţul Constanţa (14 mediul rural, 32 mediul urban).

Acţiunea se desfăşoară la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu Constanţa, în baza unei programări a instituţiilor şcolare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanţarea fizică, precum şi toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceste laptopuri au fost achiziţionate de Ministerul Educaţiei- Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă în cadrul Componentei 1 Intervenţii sistemice şi la nivelul liceelor, Subcomponenta Proiectul privind învăţământul secundar ROSE, finanţat prin acord semnat de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Guvernul României.

Aceste dispozitive le vor fi date în folosinţă gratuită elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii cu scopul de a le permite participarea la activităţi de învăţare prin intermediul tehnologiei şi al internetului, în conformitate cu OMEC nr. 3166/2.01.2021 privind criteriile de repartizare a laptopurilor achiziţionate prin Proiectul privind învăţământul secundar ROSE.

Directorii instituţiilor de învăţământ, în baza unei proceduri operaţionale aprobate în cadrul consiliilor de administraţie, le vor distribui beneficiarilor aceste dispozitive, conform dispoziţiilor legale, având în vedere, în primul rând, elevii din categorii şi grupuri dezavantajate:

• elevi care provin din familii cu venituri mici, elevi romi sau alţi elevi discriminaţi pe baza identităţii/etniei, elevi cu cerinţe educaţionale speciale/ cu dizabilităţi, elevi care trăiesc în zone rurale, izolate, greu accesibile sau alte zone în care nu există şcoli în proximitate.

Beneficiarii vor intra în posesia laptopurilor în baza unui contract de comodat valabil un an de zile, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea de învăţământ respectivă. În situaţia în care elevul se transferă la o altă instituţie şcolară sau nu mai este înmatriculat la unitatea de învăţământ de la care a primit în folosinţă gratuită laptopul, acesta va preda dispozitivul şcolii furnizoare.

Reamintim faptul că proiectul ROSE se derulează în perioada 2015- 2022 la nivelul liceelor tehnologice, având ca obiective reducerea ratei de abandon şcolar, creşterea ratei de absolvire şi îmbunătăţirea performanţei la examenul de bacalaureat. Printre activităţile eligibile în cadrul acestui proiect se numără: activităţi pedagogice şi de sprijin, activităţi extracurriculare şi activităţi de renovare şi dotare. În aceste categorii se regăsesc activităţi remediale, tutorat, consiliere, îndrumare şi orientare în carieră, dezvoltarea personală a elevilor şi dezvoltarea de abilităţi socio-emoţionale.

Sursă foto: romaniajournal.ro

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale 2021: un singur 10 la Limba Română, 52 de elevi au luat 10 la Matematică

În perioada 29 -31 martie 2021, peste 4500 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a au susținut probele de simulare...

Vaccinarea profesorilor ar putea fi o condiție pentru a preda fizic în sala de clasă: este varianta luată în calcul de ministrul Educației

Vaccinarea iscă iar controverse. Profesorii sunt nemulțumiți și nu sunt de acord cu obligativitatea imunizării....

Domnul Prof. John van der Oost a susținut Cursul inaugural al Seriei de Cursuri ale Rețelei Universităților de la Marea Neagră pe tema „creșterii albastre”

La data de 8 aprilie 2021, s-a desfășurat Cursul susținut de domnul Prof. John Van der Oost, intitulat „Sisteme...

O nouă serie de simulări pentru elevii de clasa VIII-a: aceștia au susținut proba la Limba și literatura română

Elevii constănțeni au trecut din nou prin emoțiile simulărilor. Miercuri dimineață, școlarii de clasa a VIII-a...

Ministerul Educaţiei va propune extinderea programului de ore remediale pe parcursul întregului an şcolar 2021-2022

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că programul de recuperare a cursurilor pierdute în perioada de...

Cîmpeanu: „Colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că vaccinarea este un act voluntar, dar și de...

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep cursurile online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.Pentru...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233