Live

Elevii ar putea învăța în trimestre, în loc de semestre, din această toamnă: profesorii nu sunt de acord cu propunerea ministrului Educației

Revenirea la trimestre a creat controverse în cancelariile unităților de învățământ. Propunerea Ministerului Educației nu este pe placul cadrelor didactice. O nouă schimbare nu va face altceva decât să bulverseze și mai tare elevii și profesorii, susțin aceștia din urmă. Dascălii, dar și copii spun că această măsură nu este conformă cu vremurile și metodologia curentă.

Elevii ar putea învăța în trimestre în loc de semestre din această toamnă. Este noua propunere care a atras după sine argumente pro și contra.

Propunerea a fost făcută săptămâna trecută de către Ministerul Educației. La acel moment, el a susținut că încă se poartă discuții cu profesori, asociațiile de părinți și de elevi cu privire la modificarea structurii anului școlar.

Erau structurate vacanțele de iarnă, primăvară, vară. Trei vacante, trei trimestre. Ea va fi lansată și public în dezbatere, cel mai târziu în toamna acestui an”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la data de 13 aprilie 2021.

Posibila revenire în sistemul trimestrial a făcut valuri în cancelariile unităților de învățământ. Profesorii consideră că structura propusă este învechită și nu se potrivește contextului actual.

Ar însemna o creștere substanțială a numărului de ore afectate tezelor școlare, afectate încheierii mediei, unor posibile răspunsuri suplimentare pentru îmbunătățirea situației școlare și așa mai departe. Una peste alta, cred că este mai bine să continuăm în sistemul de semestre”, a declarat prof. dr. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Revenirea la trei trimestre nu ar fi chiar potrivită pentru continuitatea actului educațional, pentru posibilitatea evaluării elevilor. Mi se pare ok cu două semestre. Chiar eram mai încântată de semestrul acela care se termina în luna ianuarie”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Contează ca această schimbare să nu afecteze ritmul de învățare al elevilor, nevoile lor de învățare, ce dorințe au ei vis a vis de progresul lor școlar”, a declarat Gabriel Mitroi, profesor.

Nici elevii nu sunt de acord cu această schimbare. Cred că revenirea la trimestre nu ar face altceva decât să-i bulverseze și mai tare.

Mie mi s-ar părea foarte dubios pentru că este deja materia destul de grea și semestrele și cu această pandemie, pe noi ne-a dezorientat foarte mult”, spune un elev.

O să fie mult mai stresant deoarece eu știu că majoritatea mediilor se încheie pe semestru, iar profesorii o să accentueze pe aceste medii deoarece nu o să mai fie două, ci trei semestre”, spune un alt elev.

E ok așa cum e în două semestre”, spune un elev.

Părinții par și ei depășiți de situație și cu greu își mai pot îndruma copii spre un viitor sigur.

Nu se știe niciodată nimic. Mergem înainte!”, spune o mămică.

Dacă propunerea va fi aprobată ar putea intra în vigoare din anul școlar 2022-2023.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

colegiul-national-pedagogic-constantin-bratescu-din-constanta-continua-seria-de-activitati-dedicate-zilei-europei

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța continuă seria de activități dedicate Zilei Europei

Ziua Europei a fost marcată de Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Candidat Școală-ambasador a...

sorin-cimpeanu-scolile-vor-afla-in-fiecare-vineri-daca-vor-functiona-online-sau-cu-elevii-in-banci

Sorin Cîmpeanu: Școlile vor afla în fiecare vineri dacă vor funcționa online sau cu elevii în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile din localitățile în care vineri, 14 mai, va exista o...

evaluarile-nationale-la-clasele-a-via-a-iva-si-a-iia-incep-miercuri-cu-prezenta-fizica-a-elevilor

Evaluările Naționale la clasele a VI-a, a IV-a și a II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Evaluările Naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri, iar probele se susțin cu...

studentii-facultatii-de-istorie-si-stiinte-politice-din-cadrul-universitatii-ovidius-intalnire-cu-ambasadorul-macedoniei-de-nord-la-bucuresti

Studenții Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius, întâlnire cu ambasadorul Macedoniei de Nord la București

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) continuă...

judetul-constanta-lista-localitatilor-in-care-marti-11-mai-vor-merge-toti-elevii-la-scoala

JUDEȚUL CONSTANȚA. Lista localităților în care marți, 11 mai, vor merge toți elevii la școală

Ministerul Educației a publicat lista cu rata de infectare cu COVID-19 din fiecare localitate din România, în baza...

unitatile-de-invatamant-sau-deschis-luni-pentru-o-parte-din-elevi-cei-din-clasele-terminale-a-viiia-a-xiia-si-a-xiiia-au-revenit-in-banci

Unitățile de învățământ s-au deschis luni pentru o parte din elevi: cei din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au revenit în bănci

După ce au studiat în regim online mai bine de 3 luni, elevii din clasele terminale au revenit în bănci. Porțile...

judetul-constanta-78-unitati-de-invatamant-isi-schimba-scenariul-de-functionare-lista-completa

JUDEȚUL CONSTANȚA. 78 unități de învățământ își schimbă scenariul de funcționare: LISTA COMPLETĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat vineri, 7 mai, Hotărârea numărul 69 care prevede aprobarea...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233