dobroge.tv

Live

Șase școli din județul Constanța au cerut trecerea în online. Care este situația în țară

Șase școli din județul Constanța au cerut trecerea în online. Care este situația în țară
12 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Șase școli din județul Constanța au cerut trecerea cursurilor în mediul online, se arată într-un document transmis de minstrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Două școli au formulat solicitarea înn baza Articoluluii 3.2 al Ordinului Comun al Ministerului Sănătății și Educației, iar patru dintre unitățile școlare au formulat cereri în baza articolului 6.9.

Cele două prevederi din noul ordin comun care permit închiderea școlilor

ART. 3 Alin. 2: În situații justificate de infrastructură și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art. 6.”

ART. 6 Alin. 9: La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

Situația în țară

Ministrul interimar al Educației a spus că în ultima zi a fost o avalanșă de cereri din partea școlilor din București de a intra în online, în special din teama părinților că li se îmbolnăvesc copiii. Cîmpeanu a precizat, marți seară, că Inspectoratul Școlar București a primit solicitări de suspendare a cursurilor fizice din partea a 110 școli, ceea ce înseamnă aproape un sfert din totalul unităților de învățământ din Capitală, unde marți rata de infectare a ajuns la 14,71 la mia de locuitori.

Trebuie să fie aprobate aceste cereri pentru că dacă părinții se tem atât de mult, atunci oricum nu își lasă copiii la școală (...) Aproape un sfert din școlile din București vor intra în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că singurele inspectorate școlare din țară care se confruntă cu un număr foarte mare de cereri de trecere în online a școlilor sunt cele din București și Olt, județ în care au fost făcut 50 de solicitări.

Sunt și multe județe, precum Tulcea, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Satu Mare, Brăila, în care nu a existat nicio cerere din partea școlilor de a trece cursurile în online. De asemenea, la Cluj și Timișoara, unde rata de infectare trece de 10 la mia de locuitori, au existat doar câte 4 solicitări, a adăugat Cîmpeanu.

Situația solicitărilor de trecere în online a școlilor, defalcat pe baza Art. 3.2 (cu aprobare ISJ/ISMB și pe baza Art. 6.9. (pe baza de infectări, cu aviz DSP și solicitare de hotărâre CJSU/CMBSU).

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că inspectoratele școlare județene vor aproba toate solicitările venite din partea conducerilor școlilor de a trece în online, formulate în baza ordinului comun ministerul Sănătății - ministerul Educației, afirmând că există diferențe între școli și directorii nu trebuie să aștepte o decizie centralizată.


Sursă foto: zf.ro / HotNews

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233