dobroge.tv

Live

Unii elevi și profesori din Constanța consideră că testele de salivă nu trebuie să dispară din școli: „Tocmai în perioada următoare vor fi absolut necesare și utile”

06 ianuarie 2022

Testele de salivă nu trebuie să dispară din școli. Este părerea celor mai mulți dintre profesori, elevi și părinți care spun că sunt instrumente utile în combaterea noului coronavirus în unitățile de învățământ. Asta după ce, Raed Arafat a anunțat că testele de salivă nu vor mai fi distribuite în școli pentru că achiziția acestora a fost contestată.

Este un mijloc util pentru depistarea cazurilor de îmbolnăvire. Pauza este rău venită în momentul acesta când e un trend ascendent al cazurilor de îmbolnăvire. Cred că tocmai în perioada următoare vor fi absolut necesare și utile”, a declarat prof. Vasile Nicoară--- director Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

După declarația șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, conform căreia școlile nu vor mai beneficia de teste de salivă pentru o perioadă nedeterminată, mulți directori se tem că acest lucru ar putea duce la răspândirea bolii și implicit la anularea desfășurării orelor în format fizic.

Abia ne învățasem cu distribuirea lor, cu împachetarea, asamblarea și copiii cu utilizarea lor. Este o măsură totuși binevenită măcar așa de prevenție”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Colegiul Tehnic Energetic Constanța.

Nemulțumirea la vestea că cel puțin momentan testele de salivă nu vor mai fi distribuite în școli se citește pe chipul profesorilor, dar și al elevilor care spun că acestea sunt necesare în perioada următoare, mai ales dacă numărul cazurilor de îmbolnăviri va crește.

Era ceva de precauție, era ok. Nu era un lucru foarte rău. Adevărul e că erau ambalate, dar totuși nu erau chiar degeaba”, spune un elev.

Considerăm strigător la cer faptul că de joi nu vor mai fi asigurate în școli teste. Mai ales în preajma valului cinci este nevoie de măsuri sanitare suplimentare”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Corului de nemulțumiți din educația constănțeană se alătură și părinții elevilor care spun că aceste teste reprezintă o măsură de prevenție și siguranță.

Da, mare parte se gândesc la siguranța copiilor și la eventualitatea că ar apărea mai multe cazuri, s-ar închide clase dacă nu și scoli întregi. Ăsta era rolul pentru a preîntâmpina cazurile de copii infectați și să nu se răspândească în școli”, a declarat Dănuț Cernat, vicepreședinte Federația Națională a Părinților.

Ultimele teste pe bază de salivă adică peste 180.000 au fost distribuite în școlile și liceele din județul Constanța cu puțin înainte de Crăciun. Acestea au fost epuizate pe 3 ianuarie adică în prima zi de începerea a școlii.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233