dobroge.tv

Live

Sorin Cîmpeanu: Nu s-a anulat nicio olimpiadă şcolară, este un fake news

Sorin Cîmpeanu: Nu s-a anulat nicio olimpiadă şcolară, este un fake news
07 ianuarie 2022
Redactia DTV

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că nu s-au anulat olimpiade şcolare, aşa cum a apărut în spaţiul public, dar a existat o urgenţă de a aproba lista acelor olimpiade internaţionale. 

”Nu s-a anulat nicio olimpiadă, este un fake news pe care mai bine nu îl calific. Am făcut o promisiune de recunoaştere a olimpiadelor de robotică unde elevii români au obţinut rezultate remarcabine, pentru că nu erau recunoscute de creaţie şi de inovare. Am avut nevoie să reluăm olimpiadele după doi ani de întrerupere pentru că avem elevi foarte buni care au dorit să participe la olimpiade internaţionale şi nu au fost recunoscute doi ani în România”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24, joi seară.

Ministrul Educaţiei a precizat că a fost o urgenţă în a aproba lista de olimpiade şcolare legate de internaţional.

”A fost o urgenţă să aprobăm lista olimpiadelor care sunt legate de internaţional. Au fost aprobate în acea listă, 76 de olimpiade internaţionale, plus 34 de olimpiade internaţionale, care au etapă naţională, pentru a pregăti selecţia loturilor elevilor care participă la olimpiade internaţionale. Această primă listă a fost determinată de a pregăti etapele internaţionale. Toate cele 76 plus cele 34 sunt legate de internaţional. Olimpiade precum cea de limba română nu au etape internaţionale, nici olimpiada de istorie nu are etapă internaţională şi oricât v-ar surprinde, nici olimpiada de limba engleză nu are etapă internaţională”, a declarat Cîmpeanu.

Urmează ca la nivelul Ministerului Educaţiei să fie aprobată o a doua listă a olimpiadelor şcolare.

”Mâine voi discuta cu colegii mei pentru a selecţiona atent a doua listă, în care vor fi incluse aceste olimpiade despre care s-aspus această bazaconie, această aberaţie, că vor fi tăiate, din care vor face parte în mod evident olimpiada de istorie, română, engleză, cele care nu au etape internaţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sursă foto: digi24.ro

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233