dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni vor susține simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat în fiecare lună: „Scopul este de a-i familiariza cu respectivele condiții de examen”

11 ianuarie 2022
Publicitate

Simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat în fiecare lună. Este decizia Inspectoratului Școlar General Constanța pentru elevii din anii terminali. Aceștia își vor testa cunoștințele în ultima săptămână a fiecărei luni, până înainte de probele propriu-zise. Tinerii se vor obișnui, astfel, cu atmosfera de examen și se vor familiariza cu cerințele specifice subiectelor. Nu toți profesorii sunt încântați de această măsură, ci unii spun că simulările sunt „ mâncătoare de timp”.

Elevii constănțeni vor trece anul acesta prin emoțiile mai multor simulări. Acestea vor fi programate în ultima săptămână de școală a fiecărei luni. Prima testare de acest fel se va desfășura în perioada 26-27 ianuarie 2022 pentru Evaluarea Națională și între 26-28 ianuarie 2022 pentru Bacalaureat. Tinerii spun că orice verificare a cunoștințelor este binevenită.

Mi se pare o alegere potrivită, sincer pentru că așa învățăm să ne încadrăm mai bine în timp și ne facem o idee de cum sunt subiectele, cum o să fie încadrarea în pagină, cam unde trebuie să ne pregătim mai mult, ce ar trebui să mai exersăm, să mai repetăm și cred că e o alegere bună să dăm simulări”, spune o elevă.

„Este o idee foarte bună. S-au gândit foarte bine la chestia asta deoarece noi ne putem plusa învățătura față de toate subiectele de la examen și o să ne ajute foarte mult”, spune o altă elevă.

„Repetiția este mama învățăturii” – este şi părerea celor mai mulţi dintre profesorii constănţeni. Aceştia spun că testările dese îi vor ajuta pe elevi să obţină rezultatele dorite la examenele din vară.

Este luată în urma unei analize a nivelului de pregătire, mai ales în condițiile astea de pandemie și cred că este o măsură remedială pentru majoritatea școlilor sau elevilor care au încă dificultăți, care nu au înțeles cum se face examenul”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Pentru unii dascăli însă, organizarea acestor simulări este un stres în plus.

Dacă facem socoteala, nu sunt chiar așa de multe luni pentru aceste simulări, dar totuși ele sunt mâncătoare de timp și de ore la disciplinele care au o singură oră pe săptămână. Pentru că în acea săptămână, în acele zile, eu trebuie să suspend toată activitatea ca să pot să fac simulările”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Liceul Tehnic Energetic Constanța.

Testările din această perioadă au rolul de a spori succesele școlare și de a le permite elevilor să își exerseze noțiunile asimilate înainte de examene.

Scopul este în mod evident, acela de a-i familiariza pe elevi cu respectivele condiții de examen. În același timp, ne dorim să putem să urmărim progresul școlar cu privire la pregătirea acestor examene. Și, în egală măsură, ne interesează să îmbunătățim la nivelul întregului județ procentul de promovabilitate”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Subiectele vor fi elaborate de o comisie la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și vor urmări structura celor de la simulările naționale, astfel încât elevii să exerseze corespunzător modalitatea de rezolvare a itemilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233