Live

Școala a început cu probleme la Constanța: un liceu teoretic și o școală generală au fost închise

Un liceu teoretic, o școală generală au început cu stângul anul școlar. Mai mulți profesori din oraș au fost confirmați cu Covid-19, iar instituțiile în cauză vor trece la scenariul roșu pentru următoarele două săptămâni.

publicat pe 17 septembrie 2020
Ina Popescu

Liceul Teoretic Ovidius își va muta toate orele online timp de 14 zile. Instituția a trecut în scenariul roșu după ce patru angajați au fost confirmați cu Covid-19.

"În cursul zilei de ieri, în ședința CSJU, s-a hotărât ca la Liceul Teoretic Ovidius cursurile să se desfășoare online…astfel încât, elevii din această unitate de învățământ să nu fie puși în pericol în niciun moment", a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Dacă la liceu și la școală, elevii nu au fost puși în pericol, la o grădiniță privată din oraș, cei mici au luat contact direct cu cadrul infectat.

"Mai avem de ieri votată tot în CSJU o situație de la grădinița Colibri, unde grupa mare a intrat tot așa pe scenariul trei, pentru că doamna educatoare a fost confirmată cu Covid, iar dumnealor fiind grădiniță particulară, au avut cursuri și săptămâna trecută și a intrat în contact cu preșcolarii. Cursurile în rest, în această unitate de învățământ decurg conform scenariului 1, pe care l-au înaintat spre avizare și votare", a precizat Sorin Mihai.

Probleme sunt și în județ. În Eforie Sud, elevii au protestat din prima zi de școală. Un grup de elevi de la liceul Carmen Silva sunt nemulțumiți de noua organizare făcută de direcțiune. Transferurile au fost făcute fără acordul părinților, de aici și revolta acestora. Colectivele a două clase de a 5-a au fost amestecate.

"Au fost în audiență la mine câțiva dintre părinți. Am înțeles că dumnealor vor să-și transfere copiii de la acea unitate de învățământ pentru că s-au făcut în aceeași unitate de învățământ transferuri fără acordul părinților, ceea ce este grav", a mai spus inspectorul general.

Din cele 515 unităţi de învăţământ, mai mult de jumătate au început școala în scenariul galben. În 223 de unităţi elevii vor veni toţi la cursuri, iar opt şcoli vor rămâne închise.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Cinci clase din două şcoli trec la cursuri exclusiv online

Cinci clase din două şcoli din Constanţa trec la cursuri exclusiv online, de la 1 octombrie. Anunţul a fost făcut de Prefectura Constanţa, printr-un comunicat de presă...

Un liceu din Constanţa trece la cursuri exclusiv online după ce patru angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19

Liceul Teoretic Ovidius, din municipiul Constanţa, va trece la cursuri online, după ce patru angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19, aceştia neintrând în contact cu elevii unităţii de...

Elevii au început astăzi şcoala, după șase luni de pandemie - structura anului şcolar/vacanţele elevilor

Elevii au început astăzi şcoala în condiţii speciale din cauza pandemiei de COVID-19. În 12.423 de şcoli, elevii vor merge fizic la cursuri, în timp ce în 4.915 va fi adoptat scenariul hibrid de învăţare,...

AN ŞCOLAR 2020/2021. Regulile pe care trebuie să le respecte elevii, profesorii și părinții

Noul an școlar începe acest an în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Aproape 2,8 milioane de elevi încep școala, iar unii în două situații: fizic, în instituția de învățământ, sau...

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi la începerea școlii: Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj elevilor şi profesorilor la începutul noului an școlar. 

„Dragi elevi, chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați...

A sunat astăzi clopoțelul, după şase luni de pandemie: prima zi de şcoală fără flori, fără festivități și fără părinți

Dorina are de mulți ani o tarabă cu flori în una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș.Prima zi de școală ar fi însemnat vânzări uriașe pentru ea. Anul acesta este foarte supărată că nu...

Regulile de predare online, publicate în Monitorul Oficial: ce trebuie să ştie părinţii şi elevii

Ministerul Educației a emis un ordin cu regulile pentru predarea online, publicat vineri seara în Monitorul Oficial, la mai puțin de trei zile de la începerea școlii. Printre aceste reguli se menționează că:...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233