Live

Asociaţia Elevilor din Constanţa: Este absurd ca nişte copii să fie sancţionaţi pentru că se jucau în curtea şcolii

Asociaţia Elevilor din Constanţa: Este absurd ca nişte copii să fie sancţionaţi pentru că se jucau în curtea şcolii
publicat pe 05 octombrie 2020

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis un comunicat de presă prin care solicită noii administraţii locale să ofere elevilor şi studenţilor acces la bazele sportive din curtea unităţilor şcolare în permanenţă pentru ca aceştia să poată desfăşura activităţi sportive şi de relaxare.

AEC a făcut această solicitare după ce vineri, 2 octombrie, mai mulţi elevi de clasa a IX-a au fost amendaţi pentru că stăteau în curtea Şcolii Gimnaziale numărul 29 din Municipiul Constanţa, ei petrecând ziua jucând fotbal şi baschet pe terenul de sport din curtea unităţii de învăţământ.

“Reprezentanţii elevilor din judeţul Constanţa sunt de părere că elevii ar trebui să beneficieze de acces permanent la terenurile de sport ale şcolilor gimnaziale sau liceelor şi că este necesară crearea unui cadrul legal pentru ca tinerii să nu mai fie sancţionaţi.

Aceştia mai menţionează că amendarea unor elevi pentru simplul fapt că îşi petreceau timpul în curtea şcolii desfăşurând diferite activităţi nu reprezintă o normalitate şi că problema trebuie rezolvată în cel mai scurt timp. În municipiul Constanţa nu există spaţii pentru ca elevii să poată desfăşura diferite activităţi sportive sau de recreere, altele decât terenurile unităţile de învăţământ, deci nevoia de a oferi acces la terenurile de sport este evidentă”, se arată în comunicatul AEC.

Asociaţia Elevilor precizează că soluţia pentru a rezolva problema spaţiilor în care elevii să desfăşoare activităţi sportive este adoptarea unei hotărâri de consiliu local prin care copiii să aibă acces în permanenţă la acestea. De asemenea, terenurile ar trebui să beneficieze şi agenţi de pază pe timpul zilei, astfel încât siguranţa să fie sporită, AEC menţionând că măsura a fost implementată la Bacău încă din 2009.

“Este absurd ca nişte copii să fie sancţionaţi pentru că se jucau în curtea şcolii. Terenurile de sport sunt singurele spaţii sigure unde elevii se pot juca în siguranţă. Vrem să promovăm sportul şi o viaţă sănătoasă, dar avem lacătul pus pe curţile şcolilor sau amendăm elevii pentru că se joacă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Sabina Spătariu.

Opt elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost ridicaţi de către poliţişti din curtea unei şcoli din municipiul Constanţa, duşi la o secţie de poliţie şi amendaţi cu câte 250 de lei. Părintele unui copil a spus că aceştia nu distrugeau, nu înjurau, stăteau de vorbă de un ton civilizat, iar cu câteva ore înainte jucaseră fotbal şi baschet în curtea unităţii de învăţământ.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Mesajul de încurajare al unei profesoare din Constanța, pentru elevii săi: „Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!”

O profesoară din Constanța a încercat să le explice, într-un mod inedit, elevilor săi cum este să fi „profesor...

Studenții constănţeni cer reducerea taxei de școlarizare

Raluca este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe Economice. Și-ar dori ca taxa anuală de studii...

Un nou scandal cauzat de școala online: declarațiile pe proprie răspundere, contestate de elevi și părinți

Școala online a cauzat un nou scandal. Părinții și elevii sunt revoltați, după ce unele cadre didactice nu au...

O profesoară nu va mai avea voie să predea după ce și-a umilit studenții: „Ăștia sunt foarte proști sau foarte răi”. VIDEO

O profesoară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti nu va mai putea preda cel...

CONSTANŢA. Mii de elevi nu au dispozitivele necesare pentru a învăţa online

Aproximativ 7.000 de elevi din 174 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, dintre cele 500, nu au...

Toate şcolile din oraşul Constanţa trec în sistem online, pentru 30 de zile - comunicatul IŞJ Constanţa

Începând cu data de astăzi, toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța vor adopta...

Școala online, un test dificil pentru elevii constănțeni

Școala online a revenit ca alternativă pentru predarea obișnuită în toată țara. Această măsură nu este...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233