Live

CONSTANŢA. Mai multe clase din zece unităţi de învăţământ trec la cursuri exclusiv online: elevi şi cadre didactice, cu COVID

CONSTANŢA. Mai multe clase din zece unităţi de învăţământ trec la cursuri exclusiv online: elevi şi cadre didactice, cu COVID
publicat pe 12 octombrie 2020

Prefectura Constanţa a transmis, astăzi, printr-un comunicat de presă, că prefectul George Niculescu a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 38 a CJSU Constanţa. Aceasta prevede evaluarea situaţiei epidemiologice din localitatea Limanu şi modificarea scenariilor de funcţionare în 12 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.

Membrii CJSU au votat în unanimitate ridicarea restricţiilor impuse la nivelul localităţii Limanu, din care fac parte şi satele Vama Veche şi 2 Mai. Astfel, aici vor fi redeschise restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri de noroic şi pot fi reluate activităţile culturale.

În aceeaşi şedinţă a CJSU a fost aprobată în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanţa (până pe 21 octombrie, pentru a clasă a IV-a şi o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat), Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa (până pe 23 octombrie, pentru o grupă a unei clase a XII-a, un elev confirmat), Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa (până pe 21 octombrie, o clasă a V-a, un elev confirmat), Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie (până pe 23 octombrie, pentru o clasă a IX-a, o clasă a X-a, o clasă a XI-a, o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat), Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Constanţa (până pe 26 octombrie, trei elevi confirmaţi), Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanţa (până pe 26 octombrie, pentru o clasă a IX-a şi o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat), Şcoala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă (până pe 26 octombrie, pentru două clase pregătitoare, un cadru didactic confirmat), Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu (până pe 26 octombrie, pentru clasele I-IV, un cadru didactic confirmat) şi Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa (până pe 26 octombrie, pentru o clasă a XI-a, un elev confirmat).

De asemenea, Şcoala Gimnazială nr. 1 Tuzla va trece din scenariul 1, în scenariul 3, până pe data de 26 octombrie, pentru două clase a VIII-a, ca urmare a infectării a doi elevi.

Totodată, Şcoala Gimnazială nr. 37 Constanţa va trece din scenariul 3, în scenariul 2, în urma finalizării perioadei în care a fost aprobat scenariul 3 prin hotărâre de CJSU. De asemenea, Şcoala Gimnazială nr. 1 Vulturu va trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată peste indicele de 1 / 1.000 locuitori.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Mesajul de încurajare al unei profesoare din Constanța, pentru elevii săi: „Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!”

O profesoară din Constanța a încercat să le explice, într-un mod inedit, elevilor săi cum este să fi „profesor...

Studenții constănţeni cer reducerea taxei de școlarizare

Raluca este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe Economice. Și-ar dori ca taxa anuală de studii...

Un nou scandal cauzat de școala online: declarațiile pe proprie răspundere, contestate de elevi și părinți

Școala online a cauzat un nou scandal. Părinții și elevii sunt revoltați, după ce unele cadre didactice nu au...

O profesoară nu va mai avea voie să predea după ce și-a umilit studenții: „Ăștia sunt foarte proști sau foarte răi”. VIDEO

O profesoară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti nu va mai putea preda cel...

CONSTANŢA. Mii de elevi nu au dispozitivele necesare pentru a învăţa online

Aproximativ 7.000 de elevi din 174 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, dintre cele 500, nu au...

Toate şcolile din oraşul Constanţa trec în sistem online, pentru 30 de zile - comunicatul IŞJ Constanţa

Începând cu data de astăzi, toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța vor adopta...

Școala online, un test dificil pentru elevii constănțeni

Școala online a revenit ca alternativă pentru predarea obișnuită în toată țara. Această măsură nu este...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233