Live

CONSTANŢA. Mai multe clase din zece unităţi de învăţământ trec la cursuri exclusiv online: elevi şi cadre didactice, cu COVID

CONSTANŢA. Mai multe clase din zece unităţi de învăţământ trec la cursuri exclusiv online: elevi şi cadre didactice, cu COVID
publicat pe 12 octombrie 2020

Prefectura Constanţa a transmis, astăzi, printr-un comunicat de presă, că prefectul George Niculescu a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 38 a CJSU Constanţa. Aceasta prevede evaluarea situaţiei epidemiologice din localitatea Limanu şi modificarea scenariilor de funcţionare în 12 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.

Membrii CJSU au votat în unanimitate ridicarea restricţiilor impuse la nivelul localităţii Limanu, din care fac parte şi satele Vama Veche şi 2 Mai. Astfel, aici vor fi redeschise restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri de noroic şi pot fi reluate activităţile culturale.

În aceeaşi şedinţă a CJSU a fost aprobată în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanţa (până pe 21 octombrie, pentru a clasă a IV-a şi o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat), Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa (până pe 23 octombrie, pentru o grupă a unei clase a XII-a, un elev confirmat), Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa (până pe 21 octombrie, o clasă a V-a, un elev confirmat), Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie (până pe 23 octombrie, pentru o clasă a IX-a, o clasă a X-a, o clasă a XI-a, o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat), Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Constanţa (până pe 26 octombrie, trei elevi confirmaţi), Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanţa (până pe 26 octombrie, pentru o clasă a IX-a şi o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat), Şcoala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă (până pe 26 octombrie, pentru două clase pregătitoare, un cadru didactic confirmat), Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu (până pe 26 octombrie, pentru clasele I-IV, un cadru didactic confirmat) şi Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa (până pe 26 octombrie, pentru o clasă a XI-a, un elev confirmat).

De asemenea, Şcoala Gimnazială nr. 1 Tuzla va trece din scenariul 1, în scenariul 3, până pe data de 26 octombrie, pentru două clase a VIII-a, ca urmare a infectării a doi elevi.

Totodată, Şcoala Gimnazială nr. 37 Constanţa va trece din scenariul 3, în scenariul 2, în urma finalizării perioadei în care a fost aprobat scenariul 3 prin hotărâre de CJSU. De asemenea, Şcoala Gimnazială nr. 1 Vulturu va trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată peste indicele de 1 / 1.000 locuitori.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Ministrul Educaţiei: Decizia privind suspendarea cursurilor aparține Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență

În Bucureşti, cursurile se vor desfăşura online după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de...

CONSTANŢA. Mai multe şcoli şi grădiniţe trec la cursuri online: profesori şi elevi, confirmaţi cu coronavirus!

Astăzi, 19 octombrie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coşa, a convocat Comitetul Județean pentru...

CONSTANŢA. Trei clase şi o grădiniţă trec în scenariul roşu de funcţionare după confirmarea a şapte cazuri de Covid-19

Prefectura Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 15 octombrie, prefectul Silviu Coşa a...

Școlile din județul Constanța s-ar putea muta în mediul online

Tot mai multe școli din județ intră în scenariul al treilea. Rata de infectare cu noul coronavirus crește de la o...

CONSTANŢA. Şapte clase de la şcoli din municipiu trec la cursuri exclusiv online

Prefectura Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 7 octombrie Comitetul Judeţean pentru...

CONSTANŢA. Directorul Şcolii 29 și-a dat demisia după ce 8 minori au fost luaţi cu duba de poliţişti şi amendaţi! Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că s-a autosesizat în privinţa...

Asociaţia Elevilor din Constanţa: Este absurd ca nişte copii să fie sancţionaţi pentru că se jucau în curtea şcolii

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis un comunicat de presă prin care solicită noii administraţii locale să...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233