dobroge.tv

Live

Oferta Guvernului pentru profesori: prime pentru carieră, carduri pe modelul celor pentru energie

25 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvenului, a prezentat oferta pentru profesori. Acesta a declarat că până în 15 iulie va fi gata legea salarizării, care prioritizează educaţia, cadrele didactice vor primi prime pentru carieră şi carduri pe modelul celor pentru energie.

El a precizat că între timp, până la legea salarizării unitare (..) reprezentanţii Guvernului au transmis că pentru toţi cei care lucrează în sistemul de învăţământ, fie că vorbim de personalul didactic, de personalul didactic auxiliar sau nedidactic, urmează să fie acordate prime pentru cariera didactică, pentru sprijinul acordat în activitate celor din sistemul de învăţământ, aproximativ 300.000 de oameni.

Purtătorul de cuvânt al Guvernul a menţionat că pentru personalul didactic auxiliar Guvernul va oferi în luna iunie a acestui an suma de 1.000 de lei, o sumă forfetară care va intra pe un card emis după modelul cardurilor pentru energie.

”Pe acest card vor fi încărcate următoarele sume: 1.000 de lei pentru personalul didactic şi pentru personalul didactic auxiliar, în luna iunie. Este o sumă forfetară care poate fi folosită, urmând ca în luna octomrie a acestui an pe acelaşi card să fie încărcată suma de 1.500 de lei, din care 500 de lei reprezintă suma forfetară iar diferenţa de 1.000 de lei sunt bani pentru susţinerea activităţii didactice şi activităţii curente de lucru”, a afirmat Cărbunaru.

El a mai afirmat că în cee ace priveşte personalul nedidactic, ”de asemenea în lunile iunie şi octombrie vor fi încarcate pe acelaşi tip de carduri sumele de 500 de lei în luna iunie şi alte 500 de lei în luna octombrie”.

”Dintre acestea, 150 de lei vor reprezenta, în fiecare caz, sumă forfetară”, a mai afirmat reprezentantul Guvernului, adăugând că în plus, personalul nedidactic, în baza unui act normative care va fi prezentrat vineri în şedinţa de guvern, aşa cum se regăseşte în Anexa * la legea salarizării, urmează să fie majorate veniturile până la maximul posibil potrivit grilei din legea 153”.

”În acest fel, toate salariile din educaţie vor fi duse la maximul posibil, potrivit actualei grille din legea salarizării.  Aceste măsuri sunt pentru toţi cei care lucrează în sistemul educaţional din România, aproximativ 300.000 de oameni. Programul de guevrnare care în următoarele zile urmează să fie aprobat şi care are putere de lege, aşa cum prevăd procedurile, va menţiona explicit că educaţia este o prioritate naţională şi va fi tratată ca atare, inclusiv din perspectivă salarială.

Ca să rezum, Guvernul va mări salariile profesorilor, guvernul va mări nivelul de recunoaştere a meseriei de dasclă şi inclusive acest lcuru se va regăsi în grilelele viitoarei legi a salarizării, dar până atunci, o serie întreagă de măsuri punctuale, care au susţinere financiară, urmează să aibă loc în iunie şi în luna octombrie a acestui an.

Disponibilitatea Guvernului României la dialog continuă, în primul rând având în faţă interesul copiilor noştri de a continua procedul educational, de a avea acces la servicii educaţionale şi de a recunoaşte, într-adevăr, importanţa, demnitatea meseriei de dascăl în ţara noastră”, a arătat Dan Cărbunaru, citat de news.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233