Live

CONSTANŢA. Trei clase şi o grădiniţă trec în scenariul roşu de funcţionare după confirmarea a şapte cazuri de Covid-19

CONSTANŢA. Trei clase şi o grădiniţă trec în scenariul roşu de funcţionare după confirmarea a şapte cazuri de Covid-19
publicat pe 15 octombrie 2020

Prefectura Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 15 octombrie, prefectul Silviu Coşa a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru votarea hotărârilor 41 şi 42 ale CJSU Constanţa, care prevăd modificarea scenariilor de funcţionare în 13 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, dar şi normele aplicabile pentru localităţile constănţene, în funcţie de rata de incidenţă cumulată din ultimele 14 zile.

Astfel, a fost votată în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, pentru Grădiniţa cu Program Prelungit „Little Kids” Constanţa (până pe 27 octombrie), două îngrijitoare şi două cadre didactice confirmate) şi pentru Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa (pentru o clasă a II-a, până pe 28 octombrie, un cadru didactic confirmat).

De asemenea, alte două unităţi de învăţământ au trecut din scenariul 1, în scenariul 3 de funcţionare. Este vorba de Liceul Tehnologic Cogealac (o clasă a X-a, până pe 27 octombrie, un elev confirmat) şi Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian (o clasă a VIII-a, până pe 27 octombrie, un elev confirmat).

Totodată, şapte unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 3, în scenariul 2 de funcţionare, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3. Acestea sunt Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia (grupa mare), Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor” Năvodari (grupa mare), Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari (o clasă a XII-a), Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia (două clase a III-a şi o clasă a V-a), Grădiniţa cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna (grupa mică), Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanţa (o clasă a IX-a).

În acelaşi timp, două unităţi de învăţământ au trecut din scenariul 3, în scenariul 1 de funcţionare, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3 – Şcoala Gimnazială nr. 1 Istria şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Nuntaşi.

Tot în ultima şedinţă de CJSU, a fost prezentată situaţia, la nivel judeţean, în ceea ce priveşte rata de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19, în ultimele două săptămâni. Astfel, cu o rată de peste 3 / 1.000 locuitori sunt localităţile Fântânele şi Săcele. Rata de incidenţă se situează între 1.5 / 1.000 locuitori şi 3 / 1.000 locuitori în cinci localităţi: Constanţa, Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna. Celelalte 63 de unităţi administrativ-teritoriale au o incidenţă mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 locuitori.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Mesajul de încurajare al unei profesoare din Constanța, pentru elevii săi: „Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!”

O profesoară din Constanța a încercat să le explice, într-un mod inedit, elevilor săi cum este să fi „profesor...

Studenții constănţeni cer reducerea taxei de școlarizare

Raluca este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe Economice. Și-ar dori ca taxa anuală de studii...

Un nou scandal cauzat de școala online: declarațiile pe proprie răspundere, contestate de elevi și părinți

Școala online a cauzat un nou scandal. Părinții și elevii sunt revoltați, după ce unele cadre didactice nu au...

O profesoară nu va mai avea voie să predea după ce și-a umilit studenții: „Ăștia sunt foarte proști sau foarte răi”. VIDEO

O profesoară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti nu va mai putea preda cel...

CONSTANŢA. Mii de elevi nu au dispozitivele necesare pentru a învăţa online

Aproximativ 7.000 de elevi din 174 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, dintre cele 500, nu au...

Toate şcolile din oraşul Constanţa trec în sistem online, pentru 30 de zile - comunicatul IŞJ Constanţa

Începând cu data de astăzi, toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța vor adopta...

Școala online, un test dificil pentru elevii constănțeni

Școala online a revenit ca alternativă pentru predarea obișnuită în toată țara. Această măsură nu este...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233