Live

CONSTANŢA. Trei clase şi o grădiniţă trec în scenariul roşu de funcţionare după confirmarea a şapte cazuri de Covid-19

CONSTANŢA. Trei clase şi o grădiniţă trec în scenariul roşu de funcţionare după confirmarea a şapte cazuri de Covid-19
publicat pe 15 octombrie 2020

Prefectura Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 15 octombrie, prefectul Silviu Coşa a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru votarea hotărârilor 41 şi 42 ale CJSU Constanţa, care prevăd modificarea scenariilor de funcţionare în 13 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, dar şi normele aplicabile pentru localităţile constănţene, în funcţie de rata de incidenţă cumulată din ultimele 14 zile.

Astfel, a fost votată în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, pentru Grădiniţa cu Program Prelungit „Little Kids” Constanţa (până pe 27 octombrie), două îngrijitoare şi două cadre didactice confirmate) şi pentru Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa (pentru o clasă a II-a, până pe 28 octombrie, un cadru didactic confirmat).

De asemenea, alte două unităţi de învăţământ au trecut din scenariul 1, în scenariul 3 de funcţionare. Este vorba de Liceul Tehnologic Cogealac (o clasă a X-a, până pe 27 octombrie, un elev confirmat) şi Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian (o clasă a VIII-a, până pe 27 octombrie, un elev confirmat).

Totodată, şapte unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 3, în scenariul 2 de funcţionare, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3. Acestea sunt Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia (grupa mare), Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor” Năvodari (grupa mare), Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari (o clasă a XII-a), Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia (două clase a III-a şi o clasă a V-a), Grădiniţa cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna (grupa mică), Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanţa (o clasă a IX-a).

În acelaşi timp, două unităţi de învăţământ au trecut din scenariul 3, în scenariul 1 de funcţionare, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3 – Şcoala Gimnazială nr. 1 Istria şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Nuntaşi.

Tot în ultima şedinţă de CJSU, a fost prezentată situaţia, la nivel judeţean, în ceea ce priveşte rata de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19, în ultimele două săptămâni. Astfel, cu o rată de peste 3 / 1.000 locuitori sunt localităţile Fântânele şi Săcele. Rata de incidenţă se situează între 1.5 / 1.000 locuitori şi 3 / 1.000 locuitori în cinci localităţi: Constanţa, Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna. Celelalte 63 de unităţi administrativ-teritoriale au o incidenţă mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 locuitori.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Ministrul Educaţiei: Decizia privind suspendarea cursurilor aparține Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență

În Bucureşti, cursurile se vor desfăşura online după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de...

CONSTANŢA. Mai multe şcoli şi grădiniţe trec la cursuri online: profesori şi elevi, confirmaţi cu coronavirus!

Astăzi, 19 octombrie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coşa, a convocat Comitetul Județean pentru...

CONSTANŢA. Mai multe clase din zece unităţi de învăţământ trec la cursuri exclusiv online: elevi şi cadre didactice, cu COVID

Prefectura Constanţa a transmis, astăzi, printr-un comunicat de presă, că prefectul George Niculescu a convocat...

Școlile din județul Constanța s-ar putea muta în mediul online

Tot mai multe școli din județ intră în scenariul al treilea. Rata de infectare cu noul coronavirus crește de la o...

CONSTANŢA. Şapte clase de la şcoli din municipiu trec la cursuri exclusiv online

Prefectura Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 7 octombrie Comitetul Judeţean pentru...

CONSTANŢA. Directorul Şcolii 29 și-a dat demisia după ce 8 minori au fost luaţi cu duba de poliţişti şi amendaţi! Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că s-a autosesizat în privinţa...

Asociaţia Elevilor din Constanţa: Este absurd ca nişte copii să fie sancţionaţi pentru că se jucau în curtea şcolii

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis un comunicat de presă prin care solicită noii administraţii locale să...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233