Live

CONSTANȚA. Cerințele elevilor și profesorilor, în pandemie

publicat pe 22 octombrie 2020
Denisa Apostol

Nu sunt cadre didactice din Constanța care să fi refuzat să participe la orele online. Au avut însă, o solicitare: să nu fie înregistrate cursurile. Pe de altă parte, doi profesori au cerut să desfășoare orele exclusiv online, de acasă, din cauza unor probleme medicale. Și peste 1.600 de elevi au avut aceeași cerință. Informațiile au fost oferite de Inspectorul Școlar General al Constanței.

Nu avem cadre didactice care să refuze susținerea cursurilor online. Profesorii au solicitat un singur lucru, și acest lucru mi se pare firesc. Să nu fie înregistrate cursurile dumnealor, astfel încât să fie distribuite ulterior pe diferite grupuri e socializare, prin media. Și acest lucru este firesc pentru că ține de multe elemente legislative în vigoare. Este un act profesional care presupune o anumită intimitate.

Avem în schimb, două situații de cadre didactice care au solicitat să țină cursuri numai online. Motive medicale au invocat dumnealor, dar ceea ce solicită ține de o analiză care trebuie să se facă la nivelul unității de învățământ pentru că ține și de resursele pe care le are la dispoziție unitatea de învățământ. Dumnealor pot să susțină activități online și în condiții de distanțare din unitatea de învățământ”, declară Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța.

Întrebat dacă au existat elevi care au dorit să susțină cursurile online, acesta a menționat că există 1634 de elevi în această situație, la nivelul județului Constanța, conform unei centralizări realizate de Inspectoratul Școlar Județean.

23 octombrie 2020 - 07:27
Je
Sunt profesori care intra foarte rar cu copiii din online.Sunt profesori care nu vor sa fie vazuti de copiii din online si atunci pun un copil din clasa sa le arate copiilor din online ce au de facut. Deci sunt profesori care refuza scoala online si nu isi fac treaba dar salariul si-l iau. Si mai sunt profesori /directori care ascund cazurile de covid astfel incat scoala sa nu se inchida.
23 octombrie 2020 - 07:17
Je
Sunt profesori care nu au intrat niciodata de la inceputul anului pe teams(profa de civica de la gala galaction mangalia).Sunt profesori care le spun copiilor de acasa ca ei sa nu raspunda ca vorbeste doar cu cei din banci(directoarea de la gala galaction mangalia).Sunt profesori care au reusit sa se adapteze excelent situatiei si isi fac datoria exemplar si comunica in acelasi timp cu copiii din clasa si cu cei din online.
22 octombrie 2020 - 21:19
George
La sc.40 aurel vlaicu din toată sc o singură clasa din toată învăța fizic toti in clasa si sunt 24 de elevii in clasă. Este posibil asa cv ?
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Ce mască poartă educația din mediul online: inițiativa Consiliului Elevilor pentru semnalarea abuzurilor în școala online

Şcoala online a creat multe controverse în rândul elevilor. Un loc fruntaş pe lista plângerilor îl ocupă...

Mesajul de încurajare al unei profesoare din Constanța, pentru elevii săi: „Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!”

O profesoară din Constanța a încercat să le explice, într-un mod inedit, elevilor săi cum este să fi „profesor...

Studenții constănţeni cer reducerea taxei de școlarizare

Raluca este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe Economice. Și-ar dori ca taxa anuală de studii...

Un nou scandal cauzat de școala online: declarațiile pe proprie răspundere, contestate de elevi și părinți

Școala online a cauzat un nou scandal. Părinții și elevii sunt revoltați, după ce unele cadre didactice nu au...

O profesoară nu va mai avea voie să predea după ce și-a umilit studenții: „Ăștia sunt foarte proști sau foarte răi”. VIDEO

O profesoară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti nu va mai putea preda cel...

CONSTANŢA. Mii de elevi nu au dispozitivele necesare pentru a învăţa online

Aproximativ 7.000 de elevi din 174 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, dintre cele 500, nu au...

Toate şcolile din oraşul Constanţa trec în sistem online, pentru 30 de zile - comunicatul IŞJ Constanţa

Începând cu data de astăzi, toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța vor adopta...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233