Live

Tezele ar putea fi eliminate. Elevii se opun.

În anul școlar 2020-2021, tezele ar putea fi eliminate. Este anunțul făcut de Monica Anisie, ministrul Educației, în contextul în care tot mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus apar în unitățile școlare. Elevii constănțeni nu sunt de acord cu această posibilitate, iar când vine vorba de profesorii din municipiu, părerile sunt împărțite: unii vor teze, alții nu.
publicat pe 28 octombrie 2020
Mihaela MOROIU

Pandemia de COVID-19 a arătat, și mai mult, cât de ignorat a fost, de-a lungul timpului, sistemul de învățământ românesc. Dotări insuficiente, spații degradate și diferențe enorme între școlile din orașe și cele de la sate. Acum, autoritățile încearcă să repare din mers greșelile din trecut. Doar că virusul continuă să creeze probleme. 

Cum numărul de cazuri este în creștere, ministrul Educației, Monica Anisie, ar vrea să elimine tezele în anul școlar 2020-2021. 

 Elevii constănțeni nu sunt însă de acord cu această variantă. Vor să se creeze cadre adecvate pentru susținerea tezelor. Iar dacă situația nu o va permite, lucrările să fie susținute în mediul online. 

Și, bineînțeles, elevii vor să fie dotate toate unitățile școlare cu echipamente necesare. Punctul de vedere al elevilor este susținut și de o parte din cadrele didactice din Constanța. În schimb, sunt și cadre didactice care consideră că tezele nu ar mai fi de actualitate. 

Nicoleta Bercaru, de pildă, profesor de limba și literatura română și fost director la o școală din Constanța, spune că a și făcut demersuri la nivelul Ministerul Educației pentru ca elevii să nu mai susțină tezele. Tezele au fost eliminate și în al doilea semestru din anul școlar 2019-2020, perioadă în care în România izbucnise pandemia de COVID - 19.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Ce mască poartă educația din mediul online: inițiativa Consiliului Elevilor pentru semnalarea abuzurilor în școala online

Şcoala online a creat multe controverse în rândul elevilor. Un loc fruntaş pe lista plângerilor îl ocupă...

Mesajul de încurajare al unei profesoare din Constanța, pentru elevii săi: „Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!”

O profesoară din Constanța a încercat să le explice, într-un mod inedit, elevilor săi cum este să fi „profesor...

Studenții constănţeni cer reducerea taxei de școlarizare

Raluca este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe Economice. Și-ar dori ca taxa anuală de studii...

Un nou scandal cauzat de școala online: declarațiile pe proprie răspundere, contestate de elevi și părinți

Școala online a cauzat un nou scandal. Părinții și elevii sunt revoltați, după ce unele cadre didactice nu au...

O profesoară nu va mai avea voie să predea după ce și-a umilit studenții: „Ăștia sunt foarte proști sau foarte răi”. VIDEO

O profesoară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti nu va mai putea preda cel...

CONSTANŢA. Mii de elevi nu au dispozitivele necesare pentru a învăţa online

Aproximativ 7.000 de elevi din 174 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, dintre cele 500, nu au...

Toate şcolile din oraşul Constanţa trec în sistem online, pentru 30 de zile - comunicatul IŞJ Constanţa

Începând cu data de astăzi, toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța vor adopta...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233