Live

CONSTANŢA. Mii de elevi nu au dispozitivele necesare pentru a învăţa online

CONSTANŢA. Mii de elevi nu au dispozitivele necesare pentru a învăţa online
publicat pe 10 noiembrie 2020

Aproximativ 7.000 de elevi din 174 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, dintre cele 500, nu au dispozitivele necesare pentru învăţământul online, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean. 

Potrivit IŞJ Constanţa, pe 9 noiembrie, directorii unităţilor de învăţământ au raportat că 6.899 de elevi din învăţământul de masă şi 368 din învăţământul special nu deţin dispozitive necesare accesării activităţilor de învăţare online.

"Am făcut menţiunea deoarece Consiliul Judeţean Constanţa a devenit eligibil pentru achiziţionarea, conform OUG 144/ 2020, de dispozitive electronice adaptate pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale. Tot prin OUG 144/ 2020, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va scrie cereri de finanţare pentru trei unităţi de învăţământ, toate celelalte transmiţându-ne deja că administraţia publică locală sau chiar unitatea de învăţământ va aplica pentru proiect”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că elevii fără dispozitive electronice sunt din 174 de unităţi de învăţământ din cele 500 din judeţul Constanţa.

"Dintre soluţiile adoptate pentru aceştia (soluţii precizate de directorii unităţilor de învăţământ), menţionăm câteva: materiale trimise la domiciliu, mesaje sms, comunicare telefonică, Whatsapp; la solicitarea părinţilor, elevii care nu au dispozitive, dar au conexiune la internet primesc în custodie de la şcoală laptopuri şi tablete; fişe de lucru vor fi transmise către elevi cu ajutorul părinţilor, aduse apoi la şcoală pentru evaluare, se comunică telefonic; pentru fiecare elev sunt imprimate săptămânal mape individualizate ce conţin fişe de lucru, mape ce sunt predate părinţilor (anunţaţi telefonic), iar mapele servesc ca suport în activitatea didactică derulată prin toate mijloacele de comunicare disponibile, inclusiv aplicaţii de videoapel”, mai precizează comunicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

ISJ a anunţat că o altă soluţie precizată de directorii instituţiilor de învăţământ o reprezintă solicitarea de implicare a comitetului de părinţi în transmiterea materialelor şi identificarea unor posibile surse de finanţare pentru dispozitive.

De asemenea, o parte din materiale au fost distribuite de cadrele didactice înainte de a se intra în scenariul 3.

Sursa citată a menţionat că inspectorii şcolari de sector vor verifica în mod deosebit respectarea acestor soluţii asumate.

Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a precizat că în privinţa activităţilor de învăţare online, la nivelul judeţului se desfăşoară în mod sincron aproximativ 60%, 25% - mixt şi 15% - asincron.

Sursă foto: digi24.ro


Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Mesajul de încurajare al unei profesoare din Constanța, pentru elevii săi: „Dragul meu elev, nu lăsa garda jos și va fi bine!”

O profesoară din Constanța a încercat să le explice, într-un mod inedit, elevilor săi cum este să fi „profesor...

Studenții constănţeni cer reducerea taxei de școlarizare

Raluca este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe Economice. Și-ar dori ca taxa anuală de studii...

Un nou scandal cauzat de școala online: declarațiile pe proprie răspundere, contestate de elevi și părinți

Școala online a cauzat un nou scandal. Părinții și elevii sunt revoltați, după ce unele cadre didactice nu au...

O profesoară nu va mai avea voie să predea după ce și-a umilit studenții: „Ăștia sunt foarte proști sau foarte răi”. VIDEO

O profesoară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti nu va mai putea preda cel...

Toate şcolile din oraşul Constanţa trec în sistem online, pentru 30 de zile - comunicatul IŞJ Constanţa

Începând cu data de astăzi, toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța vor adopta...

Școala online, un test dificil pentru elevii constănțeni

Școala online a revenit ca alternativă pentru predarea obișnuită în toată țara. Această măsură nu este...

Ministrul Educației: Elevii nu vor mai susţine tezele în acest an şcolar - cu ce vor fi înlocuite acestea

Ministrul Educaţiei a anunțat în această dimineață că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233