dobroge.tv

Live

Peste 200 de candidați din județul Constanța au susținut astăzi concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori în învățământ

15 octombrie 2021
Publicitate

Emoții mari pentru directorii de școli, licee și grădinițe. Astăzi au susținut concursul pentru ocuparea funcțiilor de manager. Testarea s-a ținut la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Peste 200 de candidați s-au înscris în județul Constanța. În acest moment, sunt vacante 189 de funcții de director, respectiv 77 de director adjunct. Pentru ca examenul să se desfășoare în condiții de siguranță, conducerea liceului a luat toate măsurile necesare. A fost respectată distanța, iar în interior masca de protecție a fost obligatorie.

Vesele și zâmbitoare – așa au ieșit din examen unele cadre didactice. Vineri peste 200 de dascăli au susținut concursul pentru ocuparea funcției de manageri.

Candidații au putut să intre în săli până la ora 09.30. Examenul propriu-zis a început la ora 10.00, iar din acel moment au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.

După proba scrisă, a urmat examenul oral și evaluarea de către comisie. Tot vineri au primit și rezultatele. Primii candidați au ieșit în jurul orelor 14.30. Profesorii spun că subiectele le-au dat bătăi de cap.

Totul a fost greu, foarte greu. Total neașteptat. Au fost foarte multe subiecte de matematică. Subiecte care au vizat liceele, școlile generale și pentru noi a fost un efort mare. De-aia sunt foarte fericită pentru noi directorii de grădinițe pentru că nu am recunoscut decât o întrebare care a vizat învățământul preșcolar”, a declarat prof. Tania Dumitrescu, director grădinița „Amicii”.

Destul de grele. În sensul că trebuia să fii foarte atent. Mai puțin din legislație, chiar m-a uimit lucrul acesta. Chiar au fost subiecte capcană. Greu, foarte greu”, a declarat prof. Vasilica Crăciun, director Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla.

Subiecte neașteptate. Unele greu de abordat, unele foarte ușor de abordat pentru mine”, a declarat Ionela Baciu, profesor.

Directorii recunosc că deși ocuparea unei funcții manageriale este destul de grea, mai ales acum în perioada pandemiei, își doresc să își păstreze locul.

Este al treilea an de când sunt director numit prin delegație și destul de greu. În primul rând neglijezi familia și acorzi foarte mult timp școlii”, a mai declarat prof. Vasilica Crăciun, director Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla.

Cadrele didactice care nu au putut susține pe 15 octombrie concursul din cauza infectării cu SARS-COV-2, mai au o șansă. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, se va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233