dobroge.tv

Live

Medalie pentru Colegiul Național ''Mircea cel Bătrân'' din Constanţa, de la președintele României, Klaus Iohannis

02 decembrie 2021
Publicitate

Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” din Constanța a fost decorat ieri la Palatul Cotroceni. Președintele României Klaus Iohannis a oferit instituției medalia „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului" pentru activitățile de studiere și comemorare a evenimentelor. Înființat în 1896 și denumit ,,Mircea cel Bătrân” în anul 1900, instituția de învățământ se află în fiecare an printre primele 10 din România.

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța este cel mai medaliat liceu la concursurile NASA, iar absolvenții săi se regăsesc în universități renumite din țară și din străinătate.

Anul acesta, de Ziua Națională, colegiul are un nou motiv de mândrie, sub conducerea lui Vasile Nicoară, unul dintre cei mai longevivi dascăli din instituție. Cea mai recentă medalie a fost oferită chiar de 1 Decembrie de către președintele României, Klaus Iohannis.

„Sigur e un lucru extrem de important atât pentru instituție, cât și pentru comunitate. E o recompensă la cel mai înalt nivel pe care o resimțim ca pe o apreciere dată activității noastre. Acest colegiu este o școală de referință pentru Dobrogea și pentru dezvoltarea elitelor naționale”, a declarat prof. dr. Vasile Nicoară, director Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” Constanţa.

De-a lungul anilor, elevii, absolvenții și, bineînțeles, profesorii colegiului au fost implicați de la evenimente de apărare a patriei, până la dezvoltarea ei economică și științifică. Și ultimul an a fost bogat în astfel de activități.

„Am pus în valoare o operă deosebit de importantă istoric. Un basorelief realizat în 1936 de Ion Jalea care este dedicat memoriei celor care, elevi sau profesori, s-au dus pe front și au murit în Primul Război Mondial pentru reîntregirea patriei”, a precizat prof. dr. Vasile NICOARĂ, director Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Mândrii sunt și elevii colegiului care spun că au reușit să atingă performanțe în diverse domenii datorită profesorilor implicați.

„Sunt înțelegători, ne predau foarte bine materia și ne îndrumă să facem alegerile cele mai bune pentru viitorul nostru”, a spus Elena Epure, elevă.

„Normal că sunt mândră deoarece fac parte din acest liceu şi mă bucur pentru profesorii şi elevii care iau medalii şi note extraordinare la olimpiade”, a spus Ingrid Memet.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, președintele Klaus Iohannis a mai decorat cadre medicale, membri ai corpului didactic, dar și angajați ai unor instituții de cultură, educație și apărare.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233