dobroge.tv

Live

Puieți de tei plantați de copii, în Parcul Tăbăcărie. Micuţii au legat de trunchi o inimoară verde cu o fundiță cu tricolorul României

02 decembrie 2021
Publicitate

Zeci de elevi de la o unitate de învățământ din Constanța au învățat astăzi despre cât de important este să protejăm natura. Împreună cu profesorii, dar și părinții, copiii au plantat 11 puieți de tei în Parcul Tăbăcărie. Chiar dacă nu au săpat ei groapa, cei mici s-au implicat așa cum au putut ei mai bine. După ce a fost pus copăcelul, aceștia au acoperit cu pâmânt rădăcinile, apoi au legat de trunchi o inimoară verde cu o fundiță cu tricolorul României.

În total, 11 puieți de tei au fost joi plantați în Parcul Tăbăcărie de mai mulți elevi și profesori de la Școala Generală nr. 28 Dan Barbilian din Constanța.

„Întregul proiect face parte din programul de eTwinning "Our Green Hearts" şi suntem foarte bucuroşi că am reuşit să ne organizăm şi să prindem şi această zi însorită”, a spus prof. Simona Petrencu, învățătoare Școala Generală nr. 28 Dan Barbilian Constanța.

„Se desfăşoară împreună cu elevii claselor noastre un eveniment foarte important şi anume plantarea de copaci în cadrul unui proiect internaţional”, a spus prof. Liliana Mihai Radu, învățătoare Școala Generală nr. 28 Dan Barbilian Constanța.

Copiii au fost împărțiți pe echipe și cu ajutorul profesorilor, dar și a părinților au plantat copăceii. Nu înainte să primească și echipamentul corespunzător.

În cadrul acestui eveniment, cei mici au învățat cât de important este să avem grijă de natură și cum trebuie ei să o protejeze. După ce au fost plantați, elevii au legat câte o fundiță cu tricolorul României de puieți. Părinții care au participat la acțiune alături de copiii lor spun că astfel de activități sunt foarte educative.

Activitatea face parte din calendarul programului internațional de eTwinning "Our Green Hearts" şi se desfășoară cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța și sub coordonarea Asociației Farul Ospitalier Constanța 1865. La final, cu toții au admirat și lebedele care și-au făcut apariția pe lacul Tăbăcărie.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233