dobroge.tv

Live

Cîmpeanu: Există o explozie a fenomenului de bullying în şcoli, extrem de gravă, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor

Cîmpeanu: Există o explozie a fenomenului de bullying în şcoli, extrem de gravă, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor
16 ianuarie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că pierderile educaţionale generate de pandemia de coronavirus şi şcoala online sunt greu de recuperat, dar că pot fi recuperate cu răbdare şi perseverenţă.

”Pierderile educaţionale sunt foarte mari, sunt foarte greu de recuperat şi pot fi recuperate doar cu perseverenţă, cu răbdare şi, mai cu seamă, cu efortul fiecărui cadru didactic, efortul şi priceperea fiecărui cadru didactic”, a afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că, pe lângă pierderile educaţionale, există ”o explozie a fenomenului de bullying”

”Există o explozie a fenomenului de bullying în şcoli, extrem de gravă. O spun psihologii, cei cu pregătire, cu competenţă a se pronunţa asupra acestui subiect. Există, vedem bine, din păcate, doar în ultimele zile, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor. Există, şi o spun iarăşi medicii, o multiplicare a afecţiunilor oftalmologice”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a vorbit şi despre adâncirea diferenţelor care existeu oricum în sistem: ”Există, şi o spun eu în calitate de ministru al Educaţiei, o adâncire a inechităţilor deja existente în sistemul românesc de învăţământ - între oraş şi sat, între medii defavorizate şi medii mai norocoase din perspectivă socială şi materială”.

Sursă foto: Sorin Cîmpeanu Facebook

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233