dobroge.tv

Live

Studenții constănţeni cer reducerea taxei de școlarizare

23 noiembrie 2020
Publicitate

Studenții constănțeni sunt nemulțumiți că trebuie să plătească taxa de școlarizare integral, chiar și în contextul pandemiei de coronavirus. Aceștia cer reducerea taxei în condițiile în care anul universitar se va desfășura, în cea mai mare parte, în fața ecranelor.

Raluca este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe Economice. Și-ar dori ca taxa anuală de studii să se reducă în condițiile pandemiei de coronavirus. Spune că şcolarizarea online nu justifică taxele cerute: "Sunt studentă la Universitatea Ovidius, la Facultatea de Științe Economice. Într-adevăr, este o perioadă mai grea pentru toată lumea, iar reducerea taxei de școlarizare ar fi mai mult decât binevenită. Nu înțeleg de ce noi trebuie să achităm taxa integral, având în vedere că majoritatea dintre noi facem cursurile online. Cât despre salubrizarea incintelor, nu cred că este necesară, iar costurile de întreținere cum ar fi apa și curentul, nu există".

Opinia Ralucăi este împărtășită și de alți studenți. Aceștia își doresc să fie sprijiniți într-o oarecare măsură, mai ales că în această perioadă multe familii întâmpină dificultăți financiare.

Taxele de școlarizare diferă în funcție de facultatea aleasă. Studenții români care vor să studieze în Constanța, scot din buzunar între 2800 și 7000 lei pe an, pentru programele de licență.

Pe de altă parte, reprezentanții universității spun că fac eforturi să mențină aceleași sume ca până acum și explică de ce această taxă nu se poate reduce.

"În momentul de față, Universitatea Ovidius încearcă să păstreze taxele la același nivel ca în ceilalți ani. Noi spre deosebire de alte centre universitare, nu am mărit taxele în ultimii ani. Vreau să fac o precizare. Predarea online nu înseamnă neapărat cheltuieli mai mici. Pe de-o parte, logistica pe care trebuie s-o asigurăm pentru desfășurarea cursurilor și seminariilor în mediul online implică cheltuieli uneori chiar mai mari, iar pe de altă parte, ceheltuielile uzuale legate de salarii, de utilități, de întreținerea clădirilor sunt într-o mare măsură aceleași", a declarat Valentin Vanghelescu, purtător de cuvânt Universitatea Ovidius.

Studenții constănțeni nu sunt singurii nemulțumiți în legătură cu taxele mari pentru studii. În alte centre universitare din țară, s-au majorat taxele de școlarizare în plină pandemie. Acțiunea a venit la pachet cu o revoltă imediată a studenților.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233