dobroge.tv

Live

Evaluarea națională, programată mai devreme în acest an: va avea loc la finalul lunii iunie

17 decembrie 2020
Publicitate

Examenul național pentru elevii de clasa a VIII-a se va desfășura mai devreme anul acesta. Ministrul Educației a anunțat că este posibil ca școlarii să înceapă pregătirile pentru evaluarea de la sfârșit de an, chiar în sălile de curs. Reprezentanții elevilor susțin această propunere și sunt de părere că cei care au de dat examene naționale trebuie să se întoarcă la școală. De asemenea, consideră că o reducere a materiei, așa cum s-a întâmplat anul trecut, ar fi binevenită și pentru acest an școlar.

Eu aș dori să ne întoarcem la școală, deoarece am și examen anul acesta. Din școala online nu înțeleg foarte multe și are și foarte multe defecte, iar pentru evaluarea de la sfârșit de an, cel mai bine ar fi să ne întoarcem în clasă”, spune Răzvan, elev.

Răzvan este elev în clasa a VIII-a la o școală din localitatea Cobadin. Spune că școala online îi pune în dificultate în special pe cei care au examene de dat și că ar prefera să se întoarcă la orele fizice.

Potrivit ministrului Educației, elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a s-ar putea întoarce la școală din semestrul al doilea pentru a participa la cursurile de pregătire și simulările pentru examenele naționale.

Elevii cred că este o decizie bună și necesară pentru că încă sunt copii care pot participa la actul educativ, neavând dispozitive care să susțină predarea online.

În forma actuală, școala online clar nu poate să substituie tot ce facem noi la liceu și ar fi foarte bine ca în semestrul doi, să avem parte și de educație față în față pentru că încă sunt foarte mulți elevi care nu au acces la școala online și pentru ei ar fi mai bine să avem față în față. Cei de-a VIII-a și de a XII-a probabil au început deja să se pregătească. Problema e că a rămas foarte multă materie nepredată din semestrul doi al anului trecut”, declară Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Și profesorii îi așteaptă pe elevi să se întoarcă la școală. Aceștia sunt de părere că pentru pregătirea examenelor, școala în format fizic este cea mai adecvată. Sigur, în condiții de siguranță.

Atunci când specialiștii în domeniul medical se pronunță că putem să îi primim pe copii fizic la școală, noi abia îi așteptăm. În principiu, avem măsuri foarte serioase de protecție și cu contribuția foarte serioasă a comportamentului copiilor, nu cred că ar fi foarte periculos. Dar asta vom vedea după sărbători, pentru că deocamdată nivelul răspândirii epidemiei este în continuare ridicat în Constanța”, declară Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Cursurile pentru elevii de clasa a VIII-a se vor termina pe 11 iunie. Anul acesta Evaluarea Națională va avea loc mai devreme față de anii trecuți, probele sunt programate pentru ultima săptămână a lunii iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233