dobroge.tv

Live

Învățământul online prelungit până pe 8 februarie: elevii ar putea reveni în clase din al doilea semestru

Învățământul online prelungit până pe 8 februarie: elevii ar putea reveni în clase din al doilea semestru
06 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în ședința de Guvern de miercuri, 6 ianuarie, va exista o ordonanță prin care învățământul online va fi prelungit doar până pe 8 februarie, nu până la finalul anului școlar.

Vom avea o Ordonanță de Urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020.

Am fost pus în fața unei situații: ‹‹Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021››. Am refuzat acest lucru și am spus ‹‹Nu››. Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o declarație la Antena 3, afirmând că prin acest fapt arată clar că își dorește deschiderea școlilor, scrie Digi 24.

Întrebat dacă ia în calcul renunțarea la examenul național pentru clasa a opta, ministrul Educației a spus că examenele se vor da ca și până acum.

Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu.

Vaccinarea profesorilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirma că redeschiderea școlilor pentru cursuri faţă în faţă nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor.

Nu cred. Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice și personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deservește realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate și pentru sistemul educaţional din ţara noastră și cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea școlilor nu este condiţionată de vaccinare”, afirma Valeriu Gheorghiță luni, 4 ianuarie.

Cu toate acestea, Valeriu Gheorghiță afirma la finalul anului trecut că școlile vor fi redeschise, cel mai probabil, la finalul lunii martie – începutul lunii aprilie, după vaccinarea cadrelor didactice.

În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie - începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, afirma Valeriu Gheorghiță, la 20 decembrie 2020.

A doua etapă de vaccinare

Primul Ministru, Florin Cîțu speră ca săptămâna viitoare să înceapă cea de-a doua etapă de vaccinare, fiind vizate persoanele cu grad ridicat de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie. „Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare”, a declarat Florin Cîțu marți, 5 ianuarie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat marți, 5 ianuarie, că a doua etapă de vaccinare va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. (…) În ceea ce privește dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activităţi esenţiale”, a anunțat Valeriu Gheorghiţă, citat de Mediafax.


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233