dobroge.tv

Live

Ministrul Educației: Elevii vor începe semestrul al doilea în școli, iar materia va fi recuperată

Ministrul Educației: Elevii vor începe semestrul al doilea în școli, iar materia va fi recuperată
07 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor, astfel că elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci, dacă situația epidemiologică o permite. Acesta a precizat că va exista și un calendar de recuperare a materiei, scrie Digi 24.

S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale”, a spus ministrul Educației.

Ministrul Educației a precizat că va exista un calendar de recuperare a materiei, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic.

S-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care susțin examenele naționale. Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic. Se susține dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a avut joi o serie de consultări cu sindicatele din învățământ, cu asociatiile studenților, cu Consiliul Național al Elevilor, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte ca deschiderea școlilor și a universităților, precum și salarizarea profesorilor în funcție de performanță.


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233