dobroge.tv

Live

65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate: soluțiile ministrului Educației

11 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

65.000 de elevi, de patru ori mai mult decât de obicei, se află în situaţia de a nu li se încheia mediile la învăţătură, transmite Ministerul Educației și Cercetării. De aceea, se ia în calcul inclusiv încheierea mediilor pentru semestrul I după începerea semestrului al II-lea, cu minimum două note.

Conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul ISJ-urilor şi ISMB, se estimează că un număr de circa 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, se arată în documentele Ministerului Educaţiei, transmite Adevărul.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a organizat, luni, 11 ianuarie, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.

Măsurile necesare identificate de Ministerul Educației și Cercetării până la acest moment sunt:

  • Desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al doilea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice.
  • Prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al doilea.
  • Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.


Sursă foto: Mediafax

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233