dobroge.tv

Live

NOI CONTROVERSE ÎN SISTEMUL EDUCAȚIONAL

Ora de religie ar putea fi opțională. ÎPS Teodosie, nu este de acord cu această măsură: „În Biserică s-a născut școala”

01 februarie 2021
Publicitate

Ora de Religie ar pute fi opțională pentru unele clase. Proiectul a fost propus de Ministerul Educației, însă contestațiile nu au ezitat să apară. Reprezentanții bisericii, dar și unii părinți consideră că ora de Religie este esențială în educația școlarilor.

Scoaterea orei de Religie din programa obligatorie stârnește noi controverse. Propunerea ministerului Educației a iscat un adevărat scandal atât printre părinți, cât și printre fețele bisericești. Acest tată consideră că ora de religie este vitală în educația fiului său.

Religia e ceva normal din viața românilor. Dacă scoatem și religia, unde ajungem?”, se întreabă un părinte.

Pe lângă valoarea pe care o aduce la medie, ora de religie asigură copiilor anumite valori pe care nu le deprind în cadrul altor clase. Cei mai revoltați de această decizie au fost reprezentanții bisericii. Înaltpreasfințitul Teodosie crede că ora de religie este un drept câștigat, iar elevii sunt dornici să învețe valorile Creștinismului.

Religia este necesară pentru că ne arată originea culturii și a învățământului. Poporul nostru a trăit cu religia. Și de aceea toți oamenii au nevoie de această dimensiune. În Biserică s-a născut școala”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Și profesorii sunt de părere că studierea religiei în școli este importantă, însă scoaterea ei din programă ar mai elibera orarul elevilor.

Vocile elevilor și ale părinților opinează în ideea în care se discută de foarte multă vreme de decongestionarea programului zilnic al elevilor. Și atunci, unii dintre aceștia se gândesc că una dintre posibilitățile de a micșora numărul de ore alocat programului zilnic al elevilor și săptămânal ar putea fi Religia. Sunt voci care spun că Religia ar putea fi studiată în continuare, ca disciplină obligatorie, însă în cadrul Bisericii”, a declarat Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

Ministerul Educaţiei, prin Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, a lansat în dezbatere publică un proiect pentru anul şcolar 2021 – 2022, iar propunerile planurilor cadru pentru filierele tehnologică şi profesională prevăd reducerea sau chiar eliminarea orei de religie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233