dobroge.tv

Live

Școlile din municipiul Constanța se redeschid, după scenariul galben: unitățile de învățământ au luat toate măsurile necesare

03 februarie 2021
Publicitate

De luni, o parte dintre elevii constănțeni se vor întoarce în bănci. Mai exact, elevii claselor primare și cei din ani terminali vor reveni la școală conform scenariului galben. Decizia este valabilă și pentru preșcolari. Unitățile de învățământ au luat toate măsurile și îi așteaptă cu drag pe elevi în bănci.

La Constanța, școala va începe în scenariul galben. Mai exact, elevii claselor a VIII-a și a XII-a, precum și elevii claselor primare se vor întoarce în bănci. De asemenea, și preșcolarii se vor întoarce la grădiniță.

Vestea este bună în special pentru părinții celor din clasele mici, care luni de zile au fost nevoiți să îi țină pe școlari în case.

Copilul are nevoie de socializare. Îi era dor de colegi, mai precis de colegul de bancă. Îi este dor de doamna. Ne bucurăm că încep școlile”, spune Maria Pârvu, părinte.

Elevii sunt încântați că se vor reîntoarce în bănci, însă își doresc să se simtă în siguranță. Pericolul încă nu a trecut și oricât de mare ar fi bucuria revederii cu colegii, copiii vor să știe că pot apela la ajutor specializat, în cazul în care situația o va cere.

Redeschiderea școlilor reprezintă o măsură dorită, atât de părinți cât și de către elevi și profesori însă, atunci când vorbim despre reîntoarcerea în bănci ar trebui să avem în vedere câteva aspecte foarte importante. În primul rând, cabinetele medicale din școli. Pentru că la momentul de față, cadrele medicale prezente în unitățile de învățământ sunt doar detașate de către DSP-uri și practic, nu au normă întreagă în școală. Motiv pentru care, se întâmplă ca elevii sau profesorii care au nevoie de asistență medicală să nu beneficieze de ea, tocmai pentru că respectivii medici sau asistenți nu sunt prezență în școală”, a declarat Silviu Morcan, președinte Consiliul Elevilor Constanța.---redeschiderea.....nu sunt prezenți în școală.

Și unitățile de învățământ s-au pregătit și îi așteaptă pe învățăcei. Măsurile de siguranță au fost luate, iar profesorii abia așteaptă să se întoarcă la catedră.

Școala este pregătită, așa cum am fost în tot acest interval în care activitatea a fost întreruptă. Toate circuitele de intrare și ieșire, conform regulilor impuse de autoritățile sanitare sunt deja existente, active. Spațiile școlare sunt pregătite. Toate stocurile de dezinfectant și toate materialele necesare sunt la îndemâna tuturor celor care le folosesc”, a declarat Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

De luni, copiii trebuie să se dezinfecteze la intrarea în clădire. Purtarea măștii va fi obligatorie. Din 2 noiembrie, toate școlile din Constanța au trecut în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233