dobroge.tv

Live

Protocolul de testare rapidă a fost trimis în școli și licee: elevii și profesorii din Constanța pot fi testați în sălile special amenajate

19 februarie 2021
Publicitate

Protocolul de testare rapidă a elevilor și profesorilor a ajuns în școlile și liceele din Constanța, în cursul zilei de ieri, la 10 zile de la reluarea cursurilor în format fizic. Documentul oficial prevede două scenarii, pentru elevi și profesori. De la testare sunt exceptați cei vaccinați complet și cei care au trecut prin boală în urmă cu maximum trei luni.

Protocolul de testare rapidă a elevilor a fost trimis de Ministerul Sănătății școlilor abia ieri, 18 februarie, la 10 zile de la reluarea cursurilor în format fizic. Directorii unităților de învățământ de la malul mării s-au pregătit și au amenajat locații speciale pentru ca testarea rapidă să fie efectuată în cele mai sigure condiții.

Spre exemplu, la Colegiul Național Mihai Eminescu din Constanța, reprezentanții colegiului au transformat sala de aerobic, în izolator. Patul a fost improvizat din paleții pe care sportivele își făceau antrenamentele înainte de pandemie. S-au amenajat dulapuri sterile în care sunt depozitate măștile, mănușile și dezinfectanții.

Am solicitat totuși și acordul părinților, chiar dacă vorbim de elevi majori. I-am întrebat dacă ar vrea să fie de față în momentul în care este posibil să fie testați copiii lor”, a declarat Bianca Ibadula, director Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța.

Bianca Condruț are 18 ani și este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național Mihai Eminescu din Constanța. Este pasionată de științe ale naturii. Testarea direct în liceu îi aduce siguranță și are mai multă încredere.

Suntem recunoscători că s-a luat această măsură și sperăm să nu fie nevoie să ne testăm, să cazuri. Sperăm să stăm cât mai mult la liceu pentru că noi suntem în an terminal și să ne petrecem cât mai mult timp împreună”, spune Bianca, elevă.

Sincer mă simt mai în siguranță. Este mult mai ușor să aflăm cine este bolnav și în cazul acesta putem lua măsuri mult mai repede”, spune o elevă.

Elevii vor fi testate numai dacă prezintă unul dintre simptomele infectării cu SARS-CoV-2. Sunt exceptați de la testare cei vaccinați complet și cei care au trecut prin boală în urmă cu maximum trei luni.

Elevii și profesorii care au intrat în contact direct cu una dintre persoanele care a ieșit pozitivă la SARS-CoV-2 va fi testată cu același test rapid sub supravegherea unui reprezentant al unității de învățământ.

Testul rapid include toate componentele necesare pentru a fi efectuat. Elevii și cadrele didactice nu au voie să mănânce sau să bea apă înainte cu patru ore de a fi testate, tocmai din acest motiv este indicat să fie prelevat la prima oră a dimineții.

Avem o clasă de a VII-a, șase clase de a XII-a și dintre aceștia, 30% s-au arătat interesați de testare”, a mai declarat Biana Ibadula, director Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța.

Un studiu realizat de un ONG din Statele Unite estimează că testarea săptămânală a elevilor și profesorilor poate reduce cu 50% infectările la nivelul unităților de învățământ.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233