dobroge.tv

Live

Polițiștii constănțeni, discuții despre discriminare desfășurate în școli și centre de plasament

Polițiștii constănțeni, discuții despre discriminare desfășurate în școli și centre de plasament
26 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța au desfășurat în această săptămână activități de informare în cadrul unităților de învățământ (Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, Școala Gimnazială nr. 20 „Marin Sorescu” și Școala Gimnazială nr.31), precum și la centrele de plasament din municipiul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii constănțeni au prezentat aspecte ale legislației interne și internaționale care reglementează discriminarea, oferind informații privind formele de manifestare a acesteia și rolul instituțiilor competente în constatarea formelor de discriminare.

Polițiștii au explicat copiilor faptul că discriminarea este o acțiune care presupune un tratament diferit, nedrept față de persoane, din cauza apartenenței lor la un anumit grup social. Deși există mai multe forme de comportamente discriminatorii, toate au în comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere.

Legislația românească recunoaște următoarele criterii de discriminare: rasa, naționalitatea, etnia, limba, religia, categoria socială, convingerile, sexul, orientarea sexuală, vârsta, diferite boli sau apartenența la o categorie defavorizată.

De asemenea, polițiștii au accentuat faptul că unele forme ale discriminării pot intra în sfera legislației penale, situație în care cel lezat se poate adresa unității de Parchet competente sau Poliției. Totodată, Parchetul sau Poliția se pot sesiza și din oficiu asupra unor astfel de fapte penale.

Activitatea se înscrie în Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233