dobroge.tv

Live

Programul „Școala după școală”, destinat elevilor care nu au putut participa la orele online: înscrierile se fac până pe 3 martie

26 februarie 2021
Publicitate

La o lună de la reluarea cursurilor în format fizic, începe activitatea de recuperare a materiei. Pe 8 martie, elevii care nu au avut acces la tehnologie şi internet în timpul desfăşurării școlii online, precum şi cei care se află în situaţie de corigenţă sau care au nevoie de ajutor în parcurgerea materiei şcolare vor putea să urmeze cursurile programului „Şcoală după şcoală”. Părinții își pot înscrie copiii până pe 3 martie.

Orele suplimentare nu sunt destinate tuturor elevilor, ci pot beneficia doar școlarii până în clasa a VIII-a inclusiv, aflaţi în risc de părăsire a şcolii sau în situaţie de eşec şcolar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la şcoala online. Cu toate acestea, reprezentanții elevilor din Constanța sunt de părere că recuperarea materiei este necesară pentru mult mai mulți tineri.

Eu cred că în momentul de față 80% dintre elevi ar avea nevoie de ore remediale pentru că nu peste tot s-a făcut școală așa cum trebuia, doar că nu știu dacă există posibilitatea să facem orele astea toți pentru că e din scurt și din păcate autoritățile s-au gândit prea târziu”, a declarat Sabina Spătariu, președintele Asociației de Elevi Constanța.

Conform Ordinului Ministerului Educației, o grupă va fi formată din 12 elevi, iar pe lună aceștia vor participa la 20 de ore de activităţi remediale, cu prezenţă fizică în clasă, unde nu pot avea mai mult de cinci absențe pe lună.

Unităţile de învăţământ care vor oferi programul „Şcoală după şcoală” vor fi stabilite de către inspectoratele şcolare, pe baza listelor cu elevii eligibili primite de la şcoli. Elevii aleşi vor putea să participe la orele de recuperare susţinute de alte şcoli decât cele la care sunt înscrişi, dacă la cele de care aparţin nu se organizează aceste clase. Sunt unități de învățământ care nu se confruntă deloc cu astfel de situații.

Noi am informat părinții, am și postat pe site-ul instituției ordinul de ministru, am transmis pe grupurile pe care le avem. Din situația pe care am evaluat-o, nu avem cazuri de genul acesta pentru că condițiile precizate în ordin sunt foarte clare. Elevii noștri de ciclu primar și gimnazial au medii foarte mari, au avut toți acces la educație și nu o să fie cadru pentru așa ceva”, a declarat Anamaria Ciubotariu, director Colegiul Național Pedagogic Constanța.

Nu același lucru se întâmplă și la alte școli din municipiu. La o școală din cartierul Coiciu, de pildă, orele de pregătire suplimentară sunt mai mult decât binevenite.

Chiar vor avea nevoie copiii noștri, sunt copii care provin din familii cu venituri reduse, care nu au putut intra în online cu toții, dovadă că am primit de la ISJ 70 de tablete în luna ianuarie, deci acești copii mai mult ca sigur vor intra în recuperări, așteptăm acum luni, marți părinții să ne facă cererile”, a declarat Cătălina Dumbravă, director Școala nr. 10.

Pentru fiecare elev înscris în program, cadrele didactice vor primi 200 lei pe lună.

Este vorba despre plata cadrelor didactice care vor face aceste ore remediale și este binevenită în contextul în care este vorba despre o recuperare și efortul din partea cadrului didactic este destul de mare”, a mai declarat Anamaria Ciubotariu, director Colegiul Național Pedagogic Constanța.

Aceste ore de recuperare se vor putea ține și în timpul vacanţelor şcolare, pentru elevii care se pregătesc pentru examenele de corigenţă sau de încheiere a situaţiei şcolare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233