dobroge.tv

Live

Consiliul Naţional al Elevilor solicită publicarea, până în 5 martie, a procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale

Consiliul Naţional al Elevilor solicită publicarea, până în 5 martie, a procedurii de organizare şi a materiei aferente simulărilor naţionale
02 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei să publice, până vineri, procedura de organizare şi materia aferentă simulărilor naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a. 

"Mai mult decât orice, elevii care vor susţine aceste simulări au nevoie de predictibilitate. Din acest motiv, solicităm publicarea de urgenţă a conţinuturilor ce vor fi evaluate în cadrul acestor simulări şi a procedurilor de organizare a acestora”, afirmă Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că la începutul lunii ianuarie au avut o întrevedere cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la care s-a propus organizarea simulărilor examenelor naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

"Această propunere a apărut ca urmare a faptului că elevii care vor susţine anul acesta examenele naţionale nu au avut ocazia să participe la o simulare de examen, având în vedere faptul că acestea nu au fost organizate anul trecut, din cauza contextului pandemic. Ministerul Educaţiei a aprobat propunerea Consiliului Naţional al Elevilor, iar pe data de 16 februarie a fost publicat calendarul acestor simulări", afirmă reprezentanţii elevilor.

Ei atrag însă atenţia că, până la acest moment, nu au fost publicate procedurile de organizare a simulărilor şi programa aferentă acestora.

"Din acest motiv, solicităm Ministerului Educaţiei publicarea, în regim de urgenţă, a procedurii sanitare de organizare a simulărilor naţionale şi a programei pe care se va baza elaborarea subiectelor, până la data de 5 martie. Este imperios ca atât elevii, cât şi unităţile de învăţământ, să aibă timp să se pregătească pentru simulări, pentru a ne asigura de faptul că acestea ne vor oferi o perspectivă reală asupra nivelului la care se situează, la acest moment, elevii din clasele terminale ale ciclului gimnazial şi liceal", transmite Consiliul Elevilor.

"Salutăm decizia Ministerului Educaţiei de a organiza simulările naţionale, în contextul în care elevii care vor susţine examenele naţionale anul acesta nu au mai avut niciodată oportunitatea de a susţine o astfel de pre-examinare. Mai mult decât orice, elevii care vor susţine aceste simulări au nevoie de predictibilitate. Din acest motiv, solicităm publicarea de urgenţă a conţinuturilor ce vor fi evaluate în cadrul acestor simulări şi a procedurilor de organizare a acestora”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233