dobroge.tv

Live

Se modifică ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii: elevii merg la școală chiar dacă se depășește pragul de 6 la mie

Se modifică ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii: elevii merg la școală chiar dacă se depășește pragul de 6 la mie
23 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că se va modifica ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii, astfel încât cursurile ”faţă în faţă” să nu se mai suspende la atingerea incidenţei de la 6 mie, ci doar la intrarea în carantină. Examanele naţionale ar putea fi reprogramate.

”Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunţat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea.

”Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”,a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Capitala a ajuns la o incidenţă de 6,22 la mie. Judeţele Timiş şi Ilfov au depăşit şi ele incidenţa de 6 la mie.

Duminică, Sorin Cîmpeanu a transmis încă o dată că școlile trebuie închise ultimele, „doar dacă situația epidemiologică o impune”. În susținerea acestui principiu, ministrul Educației face trimitere la un studiu Reuters care arată că „rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală”.

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, toți elevii trec la educația exclusiv online când este depășit indicele de infectare de 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, scrie digi24.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233