dobroge.tv

Live

Bătaie pe locurile de la clasa 0: la unele unități de învățământ din Constanța, deja au fost înscriși mai mulți preșcolari decât locurile existente

31 martie 2021
Publicitate

A început bătălia pentru cele mai bine cotate școli din Constanța. Părinții își pot înscrie acum copiii la clasa pregătitoare. Mulți vor ca micuții lor să învețe în cele mai bune unități de învățământ. Există însă și anumite reguli. Prichindeii vor fi repartizați alfabetic sau prin tragere la sorți. Mai mult, cei care împlinesc vârsta de șase ani până în decembrie nu vor mai avea nevoie de evaluarea psihosomatică.

Părinții copiilor care anul acesta împlinesc șase ani se pot pregăti de școală. De luni s-a dat startul înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Marian Stoica a depus deja dosarul pentru ca fetița lui să înceapă orele de la anul.

Foarte bine, am înscris deja copilul la o școală unde am putut, nu aici. Dar e înscris deja”, a declarat Marian Stoica, părinte.

Cei mici se pot înscrie la unitatea de învățământ aleasă de părinți, însă prioritate vor avea copiii care locuiesc în circumscripția școlară.

Școala respectivă am ales-o pentru că de ea aparținem. Motivul cel mai simplu. Și oricum este școală foarte ok. Avem deja feedback de la prieteni, părinți și copii care merg acolo deja”, a mai declarat Marian Stoica, părinte.

Mămică: E mai ușor așa, mai la îndemână și asta a fost alegerea.

Reporter: Cum e cel mic?E încântat că merge la școală?

Mămică: Foarte încântat. Doar că nu este încântat de mască, dar asta este situația.

Potrivit Metodologiei, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani până în 31 august 2021, inclusiv, au obligaţia de a-i înscrie pe aceștia în clasa pregătitoare.

Așa au și făcut. Părinții s-au grăbit încă din prima zi să depună actele necesare. La unele unități de învățământ deja au fost înscriși mai mulți preșcolari decât locurile existente.

Noi avem grădinița de aplicație și conform legii, preșcolarii din grădinița de aplicație trec automat în școală. În momentul acesta avem 27 de preșcolari care solicită înscrierea la clasa, din alternativa națională step-by-step, noi având doar 25 de locuri”, a declarat prof. Anamaria Ciubotaru, director Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.

La nivelul municipiului, sunt aproximativ 2.500 de locuri disponibile pentru anul școlar 2021-2022.

Pe învățământul de masă sunt 2.556 de elevi reprezentând 106 clase, dintre care la învățământul de stat sunt 93 de clase însemnând 2.286 de elevi, iar în ceea ce privește învățământul special, sunt 4,2 clase reprezentând 25 de elevi”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector general şcolar ISJ Constanța.

Față de anii trecuți, acum nu mai este necesară evaluarea psihologică pentru copiii care nu au 6 ani împliniți la începerea școlii. La înscriere este nevoie doar de o recomandare de la grădiniță. Cererile pot fi completate și în format electronic și trimise online, însă ulterior actele trebuie depuse fizic. Termenul limită este până pe 28 aprilie. Acestea urmează a fi procesate de Comisia Națională, iar pe 4 iunie se vor afișa rezultatele finale la fiecare unitate de învățământ.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233