dobroge.tv

Live

Reprezentanții elevilor vor începerea anului școlar de la 1 septembrie: „E nevoie acum, mai mult ca niciodată, după pandemie, să facem școală pe bune”

02 aprilie 2021
Publicitate

An școlar mai lung care să înceapă de la 1 septembrie. Este propunerea mai multor asociații și organizații non-guvernamentale din Educație. Inițiatorii nu văd cu ochi buni nici prelungirea vacanței de primăvară, în condițiile în care și așa s-au pierdut prea multe zile de școală.

Mai multe asociații de elevi din țară cer modificarea structurii anului școlar. Mai exact, acestea vor ca școlarii să se întoarcă în bănci pe 1 septembrie. Reprezentanții elevilor din Constanța cred că acele două săptămâni pe care le-ar câștiga sunt importante pentru recuperarea materiei, în condițiile în care și așa s-au pierdut prea multe zile de școală.

E nevoie acum, mai mult ca niciodată, după pandemie, să facem școală pe bune, să încercăm să recuperăm cât mai multă materie. Un prim pas ar fi să avem mai multe zile de școlarizare, mai ales după această vacanță de o lună care, din punctul nostru de vedere, a fost nejustificată”, a declarat Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Și cadrele didactice sunt de părere că se va pierde contactul cu școala, dar și foarte mult din materie.

Sigur că, din punct de vedere al continuității actului didactic este o ruptură care are influențele ei. Dar măsurile din aceste vremuri pe care le trăim nu pot fi optimale”, a declarat Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Cu toate acestea, unora dintre elevi pare să le prindă bine această vacanță prelungită. Tinerii din anii terminali, de pildă, spun că vor folosi timpul pe care îl au pentru studiu.

Mi se pare ok, ținând cont că o să am mai mult timp de lucru. Vacanța asta chiar o să ne prindă bine. O să avem mult mai mult timp pentru examenele care urmează”, spune un elev.

De asemenea, autorităților li se cere să ia măsuri concrete pentru ca țara noastră să nu mai aibă cel mai scurt an școlar din Uniunea Europeană.

România are cele mai puține zile de școlarizare din Uniunea Europeană, iar acest lucru se vede la rezultatele testelor PISA, în general la nivelul de educație și la rezultatele pe care elevii la obțin”, a mai declarat Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Inițiatorii propun un amendament la Legea Națională a Educației care să reglementeze un număr minim de zile de școală mai mare de 165, câte avem în momentul acesta.

Pe termen lung, se cere renunțarea la vacanțe rare și lungi, în favoarea unora scurte, periodice în timpul anului școlar. Reprezentanții elevilor susțin că fiecare zi în care se pune accentul pe recuperarea materiei este esențială pentru școlarii de toate vârstele.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233