dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Elevii revin la şcoală - în ce condiţii se vor pregăti pentru examenele naţionale

CONSTANŢA. Elevii revin la şcoală - în ce condiţii se vor pregăti pentru examenele naţionale
01 iunie 2020
Publicitate

În perioada 2 – 12 iunie 2020, 11.784 de elevi din clasele a VIII-a şi a Xll- a sunt aşteptaţi în unităţile şcolare, în condiţii de siguranţă.

Mii de absolvenţi ai claselor a VIII-a şi a Xll-a sunt aşteptaţi să participe de mâine la pregătirea suplimentară pentru examenele naţionale. Pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii de igienă şi siguranţă, Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat unele măsuri de protecţie.

Astfel, accesul în unităţile şcolare se va permite după realizarea unui triaj, pe baza temperaturii măsurate, la intrarea în sălile de curs şi în toalete au fost amplasate substanţe dezinfectante, în timp ce băncile au fost aşezate la distanţă şi personalizate cu etichete. În plus, după fiecare pauză, sălile vor fi aerisite. De asemenea, au fost distribuite 266.000 de măşti achiziţionate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. La acestea se adaugă 2000 de kituri de protecţie împotriva Covid-19 (măşti, mănuşi, dezinfectant), asigurate de către echipa „Constanţa - Capitala Tineretului din România”, în cadrul Campaniei de donaţii „Safety Kit pentru educaţie“.

Pregătirea suplimentară pentru examenele naţionale se desfăşoară în perioada 2 - 12 iunie 2020, iar participarea la aceste cursuri nu va fi obligatorie. Cei care au probleme de sănătate sau au în familie persoane aflate în grupele de risc vor putea urmări lecțiile online. Elevii de clasa a VIII-a vor sta la şcoală două ore, timp în care se vor pregăti câte o oră matematică și una la limba română, în timp ce elevii de clasa a XII-a se vor pregăti timp de trei ore. 

"Toţi elevii din clasele terminale sunt aşteptaţi în unităţile şcolare, în condiţii de siguranţă. În situaţiile în care unii absolvenţi nu au optat pentru pregătirea suplimentară în şcoală, managerii şi cadrele didactice vor continua activitatea online, prin intermediul platformelor utilizate până în prezent sau a altor mijloace convenite de comun acord. Până în acest moment aproximativ 65% dintre elevi au declarat că vor fi prezenţi în unitatea şcolară pentru activitate", se arată într-un comunicat al IŞJ Constanţa.

Sursă foto: IŞJ Constanţa

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233