dobroge.tv

Live

NOI NEMULȚUMIRI

Solicitările Asociației Elevilor din Constanța vor ajunge pe masa președintelui: vacanțe mai scurte și începerea mai rapidă a anului școlar

09 aprilie 2021
Publicitate

Protest al Asociației Elevilor din Constanța. Aceștia solicită începerea noului an de învățământ la 1 septembrie şi vacanțe mai scurte. Și asta pentru ca materia pierdută în acest an pandemic să poată fi recuperată mai repede. O scrisoare în acest sens a fost trimisă inclusiv președintelui Klaus Iohannis.

Aici este scrisoare pe care noi, alături de celelalte Asociații de Elevi, precum și alte organizații din domeniul educației am trimis-o decidenților, iar noi o depunem astăzi și pentru Administrația Prezidențială. Pe lângă asta, coletul va conține și un calendar, simbolic pentru solicitările pe care noi le avem”, a declarat Sabina Spătariu, președinte Asociația Elevilor din Constanța.

Una dintre ele se referă la găsirea unei soluții pentru garantarea unui număr minim de zile de școală într-un an calendaristic.

Educația este piatra de temelie a societății, deci avem mare nevoie de ea. Chiar dacă sunt poate cinci zile sau șapte zile dintr-un semestru, care la un moment dat se adună, acest la un moment dat poate semnifica aproape jumătate de an școlar. Un lucru semnificativ pentru educația din România”, a declarat Alexandru Mihalache, elev.

Solicităm și ca anul școlar viitor să înceapă pe data de 1 septembrie, tocmai pentru a crește durata anului școlar și calitatea actului educațional de care beneficiază elevii și pentru a preveni prelungirea lui în vară, având în vedere condițiile meteorologice”, a declarat Ariana Dudună, vicepreședinte Asociația Elevilor din Constanța.

De asemenea, elevii constănțeni vor măsuri concrete pentru ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană.

Noi avem undeva la 165 de zile, în comparație cu alte state din Uniunea Europeană, unde avem aproape 180-190. Diferența poate că nu pare atât de mare dar, în parcursul a 12-13 ani de școală, diferența se vede. Iar pandemia a fost un motiv în plus pentru care noi, acum, vrem ca în România să se facă mai multă școală și școală pe bune”, a mai declarat Sabina Spătariu, președinte Asociația Elevilor din Constanța.

Liceenii spun că în această perioadă au pierdut foarte mult din materie. Și consideră că școala online nu este o soluție pentru educația din România.

A fost ceva foarte greu, de fapt. Pe care am trăit-o cu toții. Toți elevii au fost foarte bulversați. Și nu, nu, educația online, dragi decidenți, nu este o formă de educație”, a mai declarat Alexandru Mihalache, elev.

Având în vedere trecerea învățământului în online, foarte mulți elevi nu au avut acces la educație de calitate, nu au avut acces la dispozitive, iar având în vedere situația din Uniunea Europeană, considerăm că prelungirea anului școlar va avea un aport semnificativ la educația elevilor”, a mai declarat Ariana Dudună, vicepreședinte Asociația Elevilor din Constanța.

Educația de proastă calitate ne-a afectat cel mai mult acum și efectele negative se văd”, a mai declarat Sabina Spătariu, președinte Asociația Elevilor din Constanța.

Mai mult, pe lângă începerea anului școlar de la 1 septembrie, tinerii vor și ca vacanțele să fie mai scurte. Toate aceste solicitări au fost redactate într-o scrisoare pe care membrii Asociației Elevilor din Constanța au depus-o la un oficiu poștal și au trimis-o autorităților din București. Același lucru l-au făcut și celelalte Asociații din țară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233