dobroge.tv

Live

Părinții care nu au cu cine să lase copiii acasă, îi pot duce la grădiniță: 35 de unități de învățământ preșcolar, deschise în județul Constanța

12 aprilie 2021
Publicitate

Mai bine de jumătate din grădinițele din județul Constanța și-au redeschis astăzi porțile. 28 de unități de învățământ preșcolar din municipiu și alte șapte din județ funcționează în timpul vacanței de primăvară. Măsura vine în ajutorul părinților care spun că le este greu ca în perioada vacanțelor școlare să găsească soluții pentru supravegherea celor mici.

Părinții privesc cu ochi buni decizia de redeschidere a grădinițelor pe perioada vacanței. Aceștia spun că este cea mai bună variantă pentru copiii lor.

Nu avem cu cine să-l lăsăm și îl aducem la grădiniță să se obișnuiască, e grupa mică”, spune un tătic.

Este foarte bine că putem să-i aducem pentru că se plictisesc foarte tare acasă, au nevoie de activitate, în colectivitate, este foarte bine. M-am bucurat mult când am văzut că se poate”, spune o mămică.

Alții spun că nu i-ar trimite la grădiniță în timpul vacanțelor, pentru că îi pot supraveghea, dar recunosc că ajutorul este binevenit pentru părinții mai puțin norocoși.

Personal, nu. Nu i-aș aduce în vacanță. Pentru că voi sta acasă cu bebelușul și nu l-aș aduce. Pentru părinții care lucrează, da bănuiesc că este foarte benefic să-i aducă pentru că na, costurile sunt destul de mari pentru o bonă în ziua de azi”, spune o mămică.

Din 52 de grădinițe din județul Constanța, 35 și-au reluat activitatea, dintre care 28 din municipiu. Cererile au fost multe la toate unitățile de învățământ deschise în această perioadă. Activitățile sunt recreative, spun dascălii, potrivite vacanței.

La grădinița noastră, grădinița Azur, au fost 68 de cereri, iar prezența de astăzi a fost de 44, urmând ca de mâine să vină și diferența de copii”, a declarat Irina Donciu Gorpin, profesor învățământ preșcolar.

Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să desfășoare activități cu copiii și în timpul vacanței de primăvară. Sorin Cîmpeanu a precizat că aceste unități de învățământ preșcolar funcționează doar cu acordul direcțiilor de sănătate publică.

Aplicarea regulilor de protecție este esențială pentru funcționarea grădinițelor. De asemenea și păstrarea componenței inițiale a grupelor de copii, fără amestecarea colectivelor de preșcolari este una dintre condiții.

Trebuie să avem asigurată distanțarea dintre copii de minimum un metru și să nu fie mai mult de 15 copii în fiecare grupă”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector general școlar ISJ Constanța.

În acest sens, în perioada 12 aprilie – 4 mai, 2.092 de preșcolari vor participa la activități educaționale la grădinițele cu program prelungit din județ, în baza solicitărilor făcute de părinți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233