dobroge.tv

Live

Ministerul Educaţiei va propune extinderea programului de ore remediale pe parcursul întregului an şcolar 2021-2022

Ministerul Educaţiei va propune extinderea programului de ore remediale pe parcursul întregului an şcolar 2021-2022
13 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că programul de recuperare a cursurilor pierdute în perioada de predare online va continua şi în cursul anului şcolar viitor, însă acestea urmează a fi realizate numai cu prezenţa fizică a elevilor. Cîmpeanu precizează că va înainta o propunere în acest sens celor două camere ale Parlamentului.

"Astăzi, exact la ora la care vorbim, Ministerul Educaţiei va propune în legea de aprobare a ordonanţei prin care s-a instituit acest program de ore remediale, va propune extinderea acestui program care, în momentul în care vorbim, este valabil pentru semestrul doi din anul şcolar 2020-2021, deci doar în semestrul ăsta, conştientizând nevoia de recuperare a pierderilor educaţionale, acest program se va extinde şi pe parcursul întregului an şcolar 2021-2022. Exact la ora la care vorbim, sunt comisiile de învăţământ din Parlament - şi la Camera Deputaţilor şi la Senat - propunerea va fi făcută la Senat", a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi, la Ploieşti, în cadrul dezbaterii din Campania Naţională "Vaccinare şi testare pentru învăţare".

El a precizat că aceste ore remediale presupun prezenţa fizică a elevilor în şcoli, iar acest lucru este condiţionat de evoluţia epidemiologică.

"Este extraordinar de important să ne putem întoarce la şcoală atunci când situaţia epidemiologică va permite cu prezenţă fizică. În general este important. Nu spun că după ce vom fi încheiat această pandemie ne vom întoarce la exact acelaşi stil pe care l-am lăsat în martie 2020. Nu ne vom întoarce la acelaşi stil. Că vrem sau că nu vrem, că ne place sau nu ne place, partea de predare online, partea de digitalizare a educaţiei va fi mult mai accentuată după ce vom fi încheiat această criză sanitară. Ăsta este un lucru bun, este un lucru bun dacă vom şti să îl aplicăm cum trebuie şi acolo unde trebuie. Sunt două condiţii. Cum trebuie înseamnă să fie profesori pregătiţi şi aici este sarcina noastră, în primul rând, nu poţi să reproşezi elevilor că nu au fost pregătiţi pentru asta, nu poţi să reproşezi colegilor cadre didactice că nu au fost pregătiţi pentru asta. Dacă poţi să reproşezi cuiva, ne puteţi reproşa nouă, decidenţilor. Deci cei mai puţin vinovaţi sunt elevii, apoi cadrele didactice, apoi noi, decidenţii. Este o realitate”, a afirmat Cîmpeanu în cadrul dezbaterii care are loc la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti.

Sursă foto: Sorin Cîmpeanu Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233