dobroge.tv

Live

Vaccinarea profesorilor ar putea fi o condiție pentru a preda fizic în sala de clasă: este varianta luată în calcul de ministrul Educației

16 aprilie 2021
Publicitate

Profesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Este o ipoteză anunțată de ministrul Educației pentru reluarea școlii. Sorin Cîmpeanu precizează că există presiuni din partea părinților ca la revenirea din vacanță, activitatea didactică în format fizic să se facă doar cu dascălii care au fost imunizați împotriva Covid-19. Mulți profesori văd cu ochi răi posibila măsură, deoarece ar prelungi școala online, dar ar crea și suficiente probleme pe plan organizatoric.

Vaccinarea iscă iar controverse. Profesorii sunt nemulțumiți și nu sunt de acord cu obligativitatea imunizării. Greul cade tot pe elevi, spun ei, pentru că în acest caz, școlarii ar putea avea ore online, chiar și după ridicarea restricțiilor.

Aş zice eu aici că intervine un soi de discriminare. Adică fiecare are libertatea lui în a-și gestiona sănătatea și regulile astea nu știu dacă își au rostul”, a declarat prof. Flori Butuc, director școala nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța.

Cel care a gândit asta, nu a gândit şi modul de realizare efectivă a acestui program. Cum unii acasă și unii la școală, copiii la școală, profesorii acasă, este destul de greu de realizat”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Apar probleme și din punct de vedere al organizării. De pildă, unii directori de unități de învățământ consideră că este o decizie nepotrivită care ar crea suficiente dificultăți.

Profesorii online și copiii în clasă, se pune problema cine îi supraveghează”, a mai declarat prof. Flori Butuc, director școala nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța.

Sunt elevi care spun că nu s-ar simți în pericol chiar dacă ar avea profesori de la clasă care nu ar fi vaccinați.

Nu sunt de acord cu asta pentru că și înainte nu erau vaccinați profesorii și tot veneam marea majoritate fizic”, spune o elevă.

Cu toate acestea, profesorii care nu sunt imunizați ar putea să predea doar online. Este varianta pe care o ia în calcul ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu spune că sunt tot mai mulți părinți care vor ca profesorii de la catedră să fie vaccinați.

Există o presiune din ce în ce mai mare, vă anunț, din partea părinților, care, sigur, fiecare sunt îndreptățiți să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii doar cu prezență fizică, doar cu cadre didactice vaccinate. Este această presiune care s-au putea să ducă la un moment dat, cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate, vor preda online”, a declarant Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării, la 13 aprilie 2021.

Până în acest moment, în județul Constanța au fost imunizate peste 2.600 de cadre didactice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233