dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni au obținut note mai mari față de anii trecuți la simularea Evaluării Naționale: profesorii spun că subiectele au fost mai ușoare

21 aprilie 2021
Publicitate

Chiar dacă învățământul s-a mutat în mediul online, elevii au obținut la simularea Evaluării Naționale note mai mari față de anii precedenți. Faptul că orele au fost susținute, mai întâi hibrid și apoi acasă, nu i-a împiedicat pe aceștia să învețe la română și matematică. Profesorii spun că și subiectele de anul acesta au fost diferite și mult mai ușoare.

Rezultatele au fost mai bune decât în anii trecuți. Am avut note de la 9 și rână la 1. Dar au fost puține notele mici. În anii trecuți aveam ceva mai multe note mai mici decât anul acesta. Sunt mai bune poate fiindcă elevii s-au concentrat mai mult decât altă dată, au tratat mai cu interes simularea, dar și modul de abordare al subiectelor. Au și itemi tip grilă, au și itemi normali și atunci, cred că le-a fost mai ușor să abordeze subiectele”, a declarat prof. Cătălina Dumbravă, director Școala Gimnazială Nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța.

Anul acesta, generația care a ajuns în clasa a VIII-a a a studiat după un curriculum nou și ca atare și modalitatea de redactare a subiectelor a fost un pic diferită. Se pare că mai apropiată de modul în care raționează elevii, așa că au reușit să obțină rezultate foarte bune atât la română, cât și la matematică. Asta dovedește că și-au însușit bine materia, chiar în condițiile astea mai vitrege de școală”, a declarat prof. dr. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233