dobroge.tv

Live

Elevii ar putea învăța în trimestre, în loc de semestre, din această toamnă: profesorii nu sunt de acord cu propunerea ministrului Educației

21 aprilie 2021
Publicitate

Revenirea la trimestre a creat controverse în cancelariile unităților de învățământ. Propunerea Ministerului Educației nu este pe placul cadrelor didactice. O nouă schimbare nu va face altceva decât să bulverseze și mai tare elevii și profesorii, susțin aceștia din urmă. Dascălii, dar și copii spun că această măsură nu este conformă cu vremurile și metodologia curentă.

Elevii ar putea învăța în trimestre în loc de semestre din această toamnă. Este noua propunere care a atras după sine argumente pro și contra.

Propunerea a fost făcută săptămâna trecută de către Ministerul Educației. La acel moment, el a susținut că încă se poartă discuții cu profesori, asociațiile de părinți și de elevi cu privire la modificarea structurii anului școlar.

Erau structurate vacanțele de iarnă, primăvară, vară. Trei vacante, trei trimestre. Ea va fi lansată și public în dezbatere, cel mai târziu în toamna acestui an”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la data de 13 aprilie 2021.

Posibila revenire în sistemul trimestrial a făcut valuri în cancelariile unităților de învățământ. Profesorii consideră că structura propusă este învechită și nu se potrivește contextului actual.

Ar însemna o creștere substanțială a numărului de ore afectate tezelor școlare, afectate încheierii mediei, unor posibile răspunsuri suplimentare pentru îmbunătățirea situației școlare și așa mai departe. Una peste alta, cred că este mai bine să continuăm în sistemul de semestre”, a declarat prof. dr. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Revenirea la trei trimestre nu ar fi chiar potrivită pentru continuitatea actului educațional, pentru posibilitatea evaluării elevilor. Mi se pare ok cu două semestre. Chiar eram mai încântată de semestrul acela care se termina în luna ianuarie”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Contează ca această schimbare să nu afecteze ritmul de învățare al elevilor, nevoile lor de învățare, ce dorințe au ei vis a vis de progresul lor școlar”, a declarat Gabriel Mitroi, profesor.

Nici elevii nu sunt de acord cu această schimbare. Cred că revenirea la trimestre nu ar face altceva decât să-i bulverseze și mai tare.

Mie mi s-ar părea foarte dubios pentru că este deja materia destul de grea și semestrele și cu această pandemie, pe noi ne-a dezorientat foarte mult”, spune un elev.

O să fie mult mai stresant deoarece eu știu că majoritatea mediilor se încheie pe semestru, iar profesorii o să accentueze pe aceste medii deoarece nu o să mai fie două, ci trei semestre”, spune un alt elev.

E ok așa cum e în două semestre”, spune un elev.

Părinții par și ei depășiți de situație și cu greu își mai pot îndruma copii spre un viitor sigur.

Nu se știe niciodată nimic. Mergem înainte!”, spune o mămică.

Dacă propunerea va fi aprobată ar putea intra în vigoare din anul școlar 2022-2023.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233