dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. De la tineri pentru tineri - mii de măşti şi dezinfectante pentru copiii de la sate!

04 iunie 2020
Publicitate

Tinerii din mediul rural au parte de un ajutor. Acesta constă într-un kit cu materiale de protecţie, atât de necesare în această perioadă. Alţi tineri au strâns bani din donaţii şi aşa au putut cumpăra măşti şi dezinfectante pentru aproximativ 2.000 de adolescenţi care provin din medii defavorizate.

Inițiativa „Safety Kit pentru Educație”, demarată de comunitatea Constanța – Capitala Tineretului din România 2020-2021, vine în sprijinul elevilor din mediul rural. Aceştia primesc mai multe materiale de protecţie care sunt extrem de necesare în această perioadă.

“În acest kit am reuşit să punem o soluţie dezinfectantă, apoi o mască de protecţie şi o bandană de-a noastră. Şi, de asemenea, kitul în sine este personalizat cu mesaje scrise de voluntarii noştri pentru fiecare copil în parte. Practic, fiecare kit este unic, toate cele două mii au două mii de mesaje personalizate”, a spus Ionuţ Barbu, manager proiect Capitala Tineretului din România - Constanţa. 

Mai mulţi tineri au strâns bani din donaţii şi aşa au putut cumpăra materiale de protecţie. Vorbim despre peste 2.000 de astfel de kituri. Aşa se face că aceştia merg în zonele rurale defavorizate şi distribuie materialele. Ei nu se întâlnesc direct cu elevii, ci predau kiturile unităţilor şcolare care apoi le dau celor care trebuie să beneficieze de acest ajutor.

 “Nouă ni s-a părut că şi tinerii trebuie protejaţi pentru a se focusa pe partea educativă, partea de educaţie. În ideea asta noi am gândit proiectul de a merge în zonele mai puţin favorizate şi în care accesul la materiale de protecţie este mai greu”, a adăugat Ionuţ Barbu.

 Valoarea unui kit este de aproximativ 20 de lei.

 “Noi am reuşit să facem o campanie de strangere de fonduri online şi offline, adică am mers şi la partenerii noştri ca şi capitala tineretului Constanţa şi către persoane fizice, tineri sau poate părinţi şi am strâns respectivele fonduri”, a precizat Ionuţ Barbu.

 În octombrie, anul trecut, în cadrul Galei Tineretului a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România orașului Constanța. Mandatul se încheie pe 1 mai 2021.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233