dobroge.tv

Live

CONSTĂNȚENI CU CARE NE MÂNDRIM

Darius Mărdaru, elev constănțean, a fost admis la Universitatea Harvard: „Cu mine au decis că ei o să-mi acopere toate costurile. E o bursă totală”

22 aprilie 2021
Publicitate

Un elev al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța a fost admis la Universitatea Harvard, cu o bursă integrală din partea prestigioasei instituții de învățământ. Harvard este cea mai veche și cea mai titrată universitate din Statele Unite, iar constănțeanul Darius Mărdaru i-a impresionat pe profesorii de-acolo cu palmaresul său: multiplu medaliat la olimpiade naționale și internaționale.

Să merg la Harvard nu mi-am dorit din copilărie pentru că nu am știut că există Harvard, în primul rând. Și apoi, când am auzit, m-am gândit că este ceva mult prea greu de atins”, a declarat Darius Mărdaru, elev.

Darius Mărdaru are 18 ani și a intrat în topul exclusivist al elevilor acceptați la Universitatea Harvard. E foarte greu să îi convingi pe americani că locul tău este la Harvard.

Sunt foarte multe date pe care nu le cunoști, nu prea știi ce caută comisia care te admite. Se uită la foarte multe lucruri: la tine ca om, la realizările tale, cu ce și-ai ocupat timpul în timpul liceului”, a mai declarat Darius Mărdaru, elev.

Cei care reușesc la Harvard sunt cu adevărat excepționali pe toate planurile: au obținut note foarte bune în școală și la olimpiade internaționale, au scrisori de recomandare foarte convingătoare, scriu eseuri originale într-un mod sincer și concis și se prezintă impecabil la interviul final pentru admitere. În cele din urmă, banii reprezintă ultimul obstacol.

La Harvard este.. mi-a venit scrisoarea financiară și am avut de plătit 85.000 de dolari în primul an. După ce te admit, ai lucrează cu tine ca să poți să-ți permiți tot. Și cu mine au decis că ei o să-mi acopere toate costurile. E o bursă totală”, a mai declarat Darius Mărdaru, elev.

Printre cele mai cunoscute figuri internaționale care au trecut pe la Harvard se numără John F. Kennedy, președintele american Barack Obama sau secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Sigur se va dezrădăcina, sigur. Dar asta e! Până la urma urmei trebuie personal, el, să se afirme. Încerc eu cu mine să-mi vorbesc în fiecare zi că trebuie să accept. Deși lacrimile îmi joacă-n ochi”, a declarat Aneta Mărdaru, mama lui Darius.

Mă bucur că a reușit. Merita din plin. Este un elev foarte ambițios, cu un potențial și o putere de muncă extraordinară”, a declarat Monica Dumitru, profesoară de chimie.

Profesorii lui Darius sunt mândri de el și speră să aibă parte de experiențe cât mai frumoase în America.

E adevărat că performanța lui, pe lângă cea olimpică, aceea de a fi acceptat la două mari universități americane, dintre care el alege Harvard, este capul de afiș al acestui an”, a declarat prof. dr. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Tânărul constănțean urmează să se specializeze în științele pământului și științe planetare asociate cu chimie, dar și neuroștiințele, biochimia și biologia moleculară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233