dobroge.tv

Live

Copiii, din nou în bănci: unitățile de învățământ din Constanța au luat toate măsurile de protecție pentru a-i proteja pe cei mici

05 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cu multe emoții, dar și griji, de astăzi a reînceput școala. Au revenit în bănci, însă, doar copiii de la grădiniță și cei din ciclul primar. Emoționați, dascălii i-au întâmpinat cu drag pe cei mici. În schimb, elevii din clasele V-VII, IX-XI și-au reluat cursurile online, iar cei din ani terminali sunt încă în vacanță. În prezent, municipiul Constanța se încadrează în scenariul galben, cu o incidență între 1,5 și 3 la mie.

Dornici să învețe lucruri noi - așa s-au întors în bănci școlarii mici și copiii de grădiniță. Situația pandemică a debusolat sistemul de învățământ, dar nu i-a descurajat pe copii să învețe. Înarmați cu caiete, cărți și măști de protecție, cei mici au revenit la școală, după vacanța de Paște. Regulile nu au fost uitate.

Să ne spălăm mereu pe mâini, să purtăm masca și să păstrăm distanța”, spune o elevă.

Cadrele didactice i-au așteptat cu drag pe copii. Emoția a fost de ambele părți, spun profesorii care i-au întâmpinat pe elevi în clase.

Ne-am bucurat în condițiile actuale, prin prezența totală a copiilor fizic în școală. E excelent că se întâmplă lucrul ăsta și să sperăm că ne apropiem de normalitate”, a declarat Laura Tudescu, profesor.

Unitățile de învățământ și-au luat toate măsurile de protecție. Sălile și holurile au fost igienizate și dotate cu dezinfectanți. Foarte puține au fost cazurile în care copiii au stat acasă, spun reprezentanții liceelor, școlilor și grădinițelor din municipiul Constanța.

Vacanța părinților s-a prelungit și s-au învoit pentru azi-mâine. Dar în general sunt aproape toți în școală”, a declarat prof. Cătălina Dumbravă, director Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu”.

Profesorii și nu numai speră ca în curând toți elevii să se întoarcă în bănci. Sistemul online nu este cel mai prietenos, iar varianta clasică rămâne cea mai sigură pentru procesul didactic, spun aceștia.

Este mai eficient să fie fizic în sala de curs, decât online. Și din alte puncte de vedere pentru comunicare, pentru socializare. Dar trebuie să avem puțină răbdare”, a declarat prof. Carmen Chilea, director Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

Se vor întoarce fizic la școală, din 10 mai, și elevii din clasele terminale. Copiii vor învăța până pe 25 iunie, când începe vacanța de vară. Excepție fac clasele a 8a care vor lua vacanța pe 11 iunie și clasele a 12-a care vor termina cursurile pe 4 iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233