dobroge.tv

Live

Unitățile de învățământ s-au deschis luni pentru o parte din elevi: cei din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au revenit în bănci

10 mai 2021
Publicitate

Elevii din clasele terminale au revenit în bănci! Unitățile de învățământ s-au deschis și pentru cei care urmează să susțină examenele naționale, iar profesorii i-au întâmpinat la clase ca altădată. Dorul de colegi, dar și nevoia de răspunsuri la întrebările de la cursurile online au fost factorii care i-au adus numaidecât la școală.

După ce au studiat în regim online mai bine de 3 luni, elevii din clasele terminale au revenit în bănci. Porțile școlilor s-au deschis luni pentru cei din clasele a 8-a și a 12- a. Cu zâmbetul pe buze și plini de emoții, copiii au ascultat atenți cursurile predate de profesori. Sunt materii la care vor susține examenul național și pentru care pregătirea online nu a fost suficientă.

La limba română, pentru că este foarte mult de discutat. Este interpretabil totul. Avem nevoie de un profesor care să ne sprijine în drumul acesta”, spune o elevă.

Profesorul îți poate captiva mai mult atenția din bancă, decât de acasă. Pentru că acasă ești distras de orice alt lucru”, spune o altă elevă.

Profesorii consideră că și ceilalți elevi ar fi trebuit să revină în bănci, deoarece în online informațiile nu au fost asimilate la fel de bine ca în format fizic, iar cel mai probabil mulți dintre copii vor fi nevoiți să recapituleze o mare parte din materia de anul acesta.

Nu văd această separare corectă. Adică ori suntem toți, sau jumătate din toți la școală, ori, dacă nu, suntem toți acasă. Să-i separi pe cei de-a VIII-a și a XII-a, că ei au mai mult de învățat. Și ceilalți au de învățat. Dacă este împreună cu profesorul și cu colegii, se mai consultă cu colegii, poate să întrebe fără să-i fie atât de mare jenă. Pentru că atunci când e online le e cam jenă unul de altul să întrebe”, a declarat Sandra Oprea, profesor de fizică.

E foarte important să fim la clasă cu profesorul. Să ne explice față în față. Totul se percepe total diferit. E mult mai clar. Și, de ce nu, avem mai mult curaj la clasă decât în mediul online unde cumva, atenția pică fix asupra noastră dacă spunem ceva. Și atunci ne simțim cum a spus și dumneaei, puțin jenați”, spune o elevă.

În general, întoarcerea la școală, la vechea metodă de predare pe care o știm noi cred că e foarte importantă pentru că, a fost destul de greu să ne adaptăm la școala online și, în condițiile pe care le avem acum, ar fi foarte greu pentru elevi să recupereze materia tot online”, a declarat Sabina Săptariu, președinte AEC.

Această revenire s-a făcut destul de târziu, dar nu atât de târziu cât să nu poată fi valorificată pe post de valorificare, verificare și consolidare a cunoștințelor pe care ei le-au tot învățat, repetat și care le sunt necesare în vederea susținerii cu succes a examenelor naționale. În cazul nostru sunt trei clase a VIII-a și șapte clase a XII-a care își urmează cursurile după programul obișnuit, pe aceeași succesiune, același orar zilnic, în condițiile în care eram obișnuiți până la un a numit moment”, a declarat prof. Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Și orele de sport le-au lipsit elevilor.

Am pus puțin pe mine, dar na, sper să mai slăbesc acum cu ora de sport”, spune un elev.

Să faci o altă disciplină online, se poate. Să faci educație fizică este mult mai greu, mai ales că trebuia să facă în casă, vrând nevrând, exerciții care erau statice, pe când, așa, la școală, fac exerciții de mișcare. Vom încerca să de adaptăm la condițiile și restricțiile impuse de pandemie, adică mască, distanțare”, a declarat Gheorghe Moraru, profesor de Educație Fizică.

Elevii de clasa a VIII-a vor avea cursuri până în data de 11 iunie, în timp ce elevii claselor a XII-a și a XIII-a vor merge la școală până pe 4 iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233