dobroge.tv

Live

BACALAUREAT 2021

Au început înscrierile la examen. Actele necesare, calendarul probelor - descarcă de AICI cererile tip de înscriere şi cererile pentru echivalarea competențelor

Au început înscrierile la examen. Actele necesare, calendarul probelor - descarcă de AICI cererile tip de înscriere şi cererile pentru echivalarea competențelor
31 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

De astăzi, absolvenţii de liceu se pot înscrie pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat care va debuta pe 28 iunie cu proba scrisă la Linmba şi literatura română.

Potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat începe în 31 mai şi durează până în 4 iunie.

Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede că, la examenul de Bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Elevii de clasa a XII-a nu vor mai susţine anul acesta la Bacalaureat probele de competenţe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competenţe digitale şi într-o limbă străină, ci vor fi echivalate. Ordinul privind modul în care se vor face recunoaşterile acestor probe a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Ca urmare, candidaţii vor susţine, în 28 iunie, prima probă - cea scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, în 30 iunie - proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar în 1 iulie - proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00 se vor putea depune contestaţiile.

Cererile-tip de înscriere la Bacalaureat pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresa pusă la dispoziție de școală, după ce au fost completate și semnate, în perioada 31 mai – 4 iunie.

Acestea pot fi depuse și fizic la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin poștă.

Descarcă Model cerere-tip înscriere Bacalaureat 2021

Instrucțiuni pentru completarea cererii:

Prima etapă obligatorie este absolvirea liceului și confirmarea din partea profesorilor/ dirigintelui că situația școlară a fost încheiată. Apoi toți candidații, atât cei care au terminat liceul acum, cât și cei din seriile anterioare trebuie să completeze cererea de înscriere la Bacalaureat 2021. Atenție, toți candidații completează partea I.

Candidaţii care solicită recunoaşterea/echivalarea unor probe susţinute în anii anteriori sau sesiunile anterioare completează atât partea I cât şi partea a II-a din cererea de înscriere.

Candidaţii care, în cel puţin una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale, recunoscute de către Ministerul Educaţiei și Cercetării la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de Bacalaureat, şi care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I şi partea a III-a din cererea de înscriere.

Candidaţii care au obţinut o certificare cu recunoaştere internaţională a competenţelor lingvistice şi care solicită recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba C completează cererea de înscriere, precum și o cerere de recunoaștere și echivalare.

Candidaţii care au obţinut o certificare cu recunoaştere europeană a competenţelor digitale şi solicită recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba D completează cererea de înscriere, precum și o cerere de recunoaștere și echivalare.

Cererile pentru echivalarea competențelor lingvistice într-o limbă străină și a celor digitale

DESCARCĂ: Cerere-echivalare-competente-limba-straina

DESCARCĂ: Cerere-echivalare-competente-digitale

DESCARCĂ: Cerere-echivalare-ECDL

Toate documentele de înscriere de mai sus pot fi transmise și depuse prin mijloace electronice, pe adresa pusă la dispoziție de școală, după ce au fost completate și semnate. Ele pot fi depuse și fizic la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen, dar pot fi transmise și prin poștă.

După depunerea lor electronică sau prin poștă, verificați dacă au ajuns la unitatea de învățământ.

Până acum probele de competențe nu au fost oficial anulate. Ministrul a anunțat doar această intenție, iar Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care specifică acest lucru, dar acest act normativ nu a intrat în vigoare încă, nefiind publicat în Monitorul Oficial.

Probele de la examenul de Bacalaureat 2021 vor fi susținute cu prezența fizică a candidaților. Examenul se organizează în acest an în 2 sesiuni, respectiv iunie-iulie și august-septembrie. Nu se organizează sesiune specială.

Candidații pot susține examenul de Bacalaureat de două ori fără să achite vreo taxă. A treia oară, dacă se prezintă la toate probele, achită suma de 367 lei

În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoţiile anterioare care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

Dosarul de înscriere:

  • 2 fotografii 3/4 pentru diploma de bacalaureat
  • copie certificat de naștere
  • copie carte de identitate
  • foaie matricolă
  • adeverință recunoaștere probe (pentru absolvenții din promoțiile anterioare)
  • cerere-tip de înscriere
  • cereri pentru echivalarea/recunoașterea probelor de competențe
  • cerere către inspectorul școlar general pentru candidații din alte județe

Calendarul oficial al examenului de bacalaureat național – Sesiunea iunie – iulie 2021

  • 31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 4 iunie 2021 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 14-16 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română –
  • proba A
  • 16-17 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă –
  • proba B
  • 18-23 iunie 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 23-25 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea
  • contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00
  • 6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

CALENDAR BACALAUREAT 2021 – sesiunea august-septembrie 2021 – probele scrise:

  • 19-26 iulie 2021: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 19 august 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 1-3 septembrie 2021: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2021: Afișarea rezultatelor finale

Sursă: edupedu.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233