dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Mihai Banioti, elev al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internaționala STEM

CONSTANȚA. Mihai Banioti, elev al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internaționala STEM
14 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Elevul Mihai Banioti, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din municipiul Constanţa, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM, secţiunea Math - Geo - Tech, desfăşurată online, devansându-i în mod semnificativ pe cei peste 300 de competitori, a informat luni unitatea de învăţământ.

Banioti, elev în clasa a X-a, s-a clasat la concursul internaţional pe primul loc cu 99,445 de puncte.

Elevul Mihai Banioti din clasa a X-a de la Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân', coordonat de doamna profesoară Gabriela Constantinescu, a participat la etapa finală a ediţiei din acest an a Olimpiadei Internaţionale STEM, secţiunea Math - Geo - Tech, desfăşurată online. Participarea lui Mihai a fost un adevărat succes, acesta clasându-se pe primul loc, cu un punctaj de 99,445 puncte. Graţie rezultatului obţinut, elevul de la CNMB i-a devansat în mod semnificativ pe cei 321 competitori şi a câştigat medalia de aur”, a transmis purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân", Florentina Gheorghe, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, STEM reprezintă un sistem educaţional care presupune o abordare curriculară interdisciplinară ce combină ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica.

Se înlocuieşte predarea clasică, specifică fiecărei discipline cu o învăţare integratoare bazată pe modul în care metodele ştiinţifice pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi. Olimpiada Internaţională STEM (i - STEM Olympiad ) se adresează elevilor interesaţi de STEM, dornici să experimenteze modalităţi variate de a găsi răspunsuri la aplicaţii din lumea reală prin rezolvări de probleme”, a menţionat Gheorghe.

Rezultatul de excepţie obţinut de Mihai Banioti vine într-un an aniversar al Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân", instituţia şcolară sărbătorind în această perioadă 125 de ani de existenţă, şi confirmă permanenţa educaţiei de excelenţă realizată la acest colegiu, mai arată sursa citată.


Sursă foto: Facebook Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța -125 de ani

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233