dobroge.tv

Live

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

Ministerul Educației anunță modificări pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat

14 iunie 2021
Publicitate

Evaluările naționale au suferit modificări. În acest an, elevii vor completa broșuri și vor primi 15 minute în plus pentru completarea lucrării. Nici bacalaureatul nu va mai fi așa cum ne-am obișnuit. În contextul desfășurării anului școlar în pandemie, Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență prin care mediile de la limba și literatura română, maternă și competențele digitale vor fi echivalate cu probele orale și de aptitudini.

Examenul pentru elevii de clasa a VIII-a a suferit modificări. Față de anii precedenți, acum aceștia vor avea de completat o broșură, nu foi tipizate. Iar aceasta nu este singura modificare.

Sunt la dispoziția fiecărui elev, 15 minute pentru a putea să completeze caseta de identificare. Iar aceste subiecte, care vin sub formă de broșură, vor avea atașate și pagini suplimentare”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Reprezentanții școlilor cred că aceste schimbări sunt benefice pentru copii.

Este un ajutor, da. Acolo se poate spune. Cu broșurile, părerile sunt împărțite. Pentru ei, într-un fel, este mai ușor cu broșura, doar să dea răspunsul”, a declarat prof. Cătălina Dumbravă, director Școala Gimnazială „Mihail Koiciu”.

Schimbări sunt și pentru absolvenții de liceu. Competențele digitale, proba orală la limba română sau maternă și proba de limbă străină vor dispărea și în acest an de la bacalaureat, la fel ca în 2020. Dat fiind contextul epidemiologic, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care calificativele vor fi echivalate.

Nu se mai susțin în format fizic, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Această probă constând practic în echivalarea mediilor”, a declarat prof. Loredana Tănase, director adjunct CNMB.

Cei mai încântați de aceste modificări sunt elevii. Echivalarea înseamnă emoții mai puține și mai mult timp pentru învățat.

Reporter: Ai mai mult timp să te pregătești pentru celelalte probe?

Elevă: Da, cu siguranță.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2021 prevede evaluarea sau echivalarea competențelor în perioada 14-25 iunie la prima sesiune și perioada 23-31 august pentru sesiunea din toamnă. Evaluarea națională va debuta cu proba din 22 iunie: Limba și literatura română, urmată în 24 iunie 2021 de proba la matematică. Ultimul examen este cel din 25 iunie, la Limba și literatura maternă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233