dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Vizită comună a militarilor americani și britanici la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”

CONSTANȚA. Vizită comună a militarilor americani și britanici la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”
16 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O delegație a detașamentului american Army Support Area - Black Sea, condusă de lt. col. Jeremy McHugh, împreună cu militari aparținând detașamentului 121 Expeditionary Air Wing al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, au participat astăzi la o activitate co-organizată de Primăria Municipiului Constanța și Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța.

Întâlnirea a fost una interactivă și deosebit de incitantă pentru copii, curiozitatea acestora fiind demonstrată prin numeroasele întrebări adresate oaspeților. Astfel, elevii au primit informații privind viața în cadrul forțelor armate americane și britanice, diferențele culturale dintre România și țările reprezentate de militari, precum și asemănările dintre tradițiile și culturile celor trei țări. Copiii s-au arătat interesați de aspecte diverse din viața de militar a oaspeților: care sunt provocările întâmpinate de militari de-a lungul carierei lor, care sunt sacrificiile pe care le-au făcut pentru a îmbrățișa cariera militară, cum s-au simțit la prima misiune etc. De asemenea, au discutat despre importanța existenței unor modele pozitive de urmat, acestea fiind necesare generațiilor tinere pentru a putea progresa și pentru a se dezvolta armonios, pentru a învăța să urmărească un scop cu tenacitate și să depună permanent eforturi pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite.

Elevii au asistat la o demonstrație practică a rolului pieselor care formează echipamentul membrilor forțelor aeriene britanice și au fost recompensați pentru abilitățile sportive probate în fața invitaților. Totodată, copiii au fost curioși să probeze echipamentul militar și să evalueze greutatea acestuia.

Pentru că în timpul discuțiilor s-a evidențiat importanța miscării și practicării unui sport, elevii și oaspeții lor s-au deplasat în curtea școlii, unde au jucat un meci demonstrativ de fotbal, la sfârșitul căruia toți participanții au primit medalii, deoarece, potrivit concluziilor exprimate de către copii, adevărații câștigători sunt cei care cred în fairplay și în beneficiile mișcării, în nevoia de îmbunătățire a tonusului și a condiției fizice.

Mulțumim Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța și militarilor americani și britanici pentru o zi de neuitat și pentru lecțiile de viață primite de elevii școlii!


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233